Народ који се јуче изнова окупио у селу Ракити како би спровео одлуку надлежног суда да се ослободи Ракитска река, послао је јасну поруку режиму да је заувек прошло време самовоље и бахатости власти и њима блиских тајкунских инвеститора. Организовано и сложно, грађани из свих крајева Србије, без инцидената су започели уклањање цеви у које је ова река заробљена. Међу њима су, као и на сваком месту где се брани природно српско благо, били и чланови Српског покрета Двери, али без икаквих страначких обележја и јавног изјашњавања.


      Српски покрет Двери сматра да су сва национална блага Србије апсолутно изнад било које политичке странке или друге организације. Сви грађани и државне институције су једнако дужни да их штите. Велика акција у Ракити је други велики догађај након недавних протеста у Београду и јасан показатељ одлучности грађана Србије да своју судбину узму у своје руке.

[ngg src=“galleries“ ids=“279″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

 

Двери поздрављају овај храбри лични чин становника Раките и храбрих појединаца из целе земље. Истовремено, позивамо надлежне државне институције да спроведу одлуку о уклањању МХЕ са Ракитске реке и покрену одговорност  свих лица која су учествовала у кршењу закона. Надамо се да ће након ове својеврсне народне мобе у Ракити на ред доћи и све остале реке које су заробљене у цеви да буду ослобођене.

Двери ће својим озбиљним приступом заштити и унапређењу животне средине дати свој допринос у овој заједничкој борби са само једним циљем: српске реке биће слободне, а шуме сачуване и подмлађене.
 

Савет Двери за заштиту и унапређење животне средине