Докле иде безобразлук и бахатост напредњака чули смо и видели јуче када је смењена Јелена Јеврић – директорка ОШ „Јеврем Обреновић“ у Шапцу.

Иако је на место директора постављена од стране министра Шарчевића на период од четири године, смењена је после само годину и 4 месеца без икаквог разлога.

Наводно, разрешена је са те функције због инспекцијског надзора на основу којег је процењено да није поступала у складу са законом. Све је кренуло од анонимне пријаве родитеља која је упућена Министарству просвете.

На директорску позицију постављена је активисткиња и одборница СНС-а, Светлана Станковић, учитељица из Основне школе „Стојан Новаковић“.

Додатно понижење колектива ОШ „Јеврем Обреновић“ представља то што нико из школе није именован уместо смењене директорке већ је послат неко са стране само зато што је одборник СНС-а. Које су то квалификације и резултати у раду препоручили ушитељицу из друге школе? Зар је једина препорука чланска карта?

Из страха да школа не постане полигон за политичка препуцавања родитељи су одлучили да деца поново седну у школске клупе тек када добију јасне аргументе зашто је смењена претходна директорка и чиме су се водили у одлуци да од стотинак запослених у „Јевремовој“ школи баш нико није подобан за вршиоца дужности директора.

Родитељи су одлучни да истрају у борби против политичког запошљавања и задовољавања личне сујете и ега.

Ово је само још један пример у низу да могу да раде шта хоће, ако им то дозволимо.

Градски организација Српског покрета Двери у Шапцу најстрожије осуђује партијско постављање директорке школе.

ГрО Двери у Шапцу