Тек нешто више од три месеца је прошло од како је Српска напредна странка на силу и недемократским методама дошла на власт у Шапцу, а већ сви осећамо последице њиховог неодговорног понашања.

     Не знамо одакле бисмо кренули и који проблем бисмо представили као најважнији. Да ли од тога да нелегитимни градоначелник Александар Пајић јавно на телевизији црта мету новинарској породици Ковачевић? Или од тога да је, због несавесног понашања градске власти, број заражених у Геронтолошком центру у Шапцу већи од 150, а да је до данас 14 наших суграђана, корисника центра, изгубило је живот. Надамо се да ће они који су до тога довели сносити одговорност због свог немарног рада.

     Такође, напомињемо да наши суграђани више неће моћи на референдуму да одлучују како ће се њихов новац трошити. Укидањем референдума на којима су грађани слободно одлучивали где и на који начин ће се њихов новац од пореза на имовину трошити, јасно нам указује на намере нове градске власти да, по угледу на републичку, одлуке доноси и средствима управља самовољно на начин на који им највише одговара, без намере да консултује грађане о томе.

     Српски покрет Двери се увек залагао за слободу мишљења и слободу говора и због тога, овим путем, градска организација Двери Шабац пружа пуну подршку породици Ковачевић у даљој борби.

ГрО Двери Шабац