Dveri su za porodični Novi Sad

Delegacija srpskog pokreta Dveri, predvođena predsednikom Boškom Obradovićem, je danas predala Porodičnu deklaraciju na usvajanje Skupštini Grada Novog Sada, kako bi Novi Sad bio prvi grad u severnoj pokrajini u kojem je ovakva deklaracija usvojena.

Smatramo da pored prestonice kulture i mladih, Novosađani zaslužuju da njihov grad bude prepoznatljiv i kao zvanični zaštitnik porodica i promocije porodičnih vrednosti. Tom prilikom Boško OBradović je izjavio:


„Dveri su predale deklaracije o zaštiti porodice na svim nivoima – od republičke preko pokrajinske do lokalnih skupština, evo danas i u skupštini grada Novog Sada. Sada je vlast na potezu: da li je za njih borba protiv bele kuge i podrška porodici na prvom mestu ili ne? To bi trebalo da bude državni prioritet broj 1. Porodična politika je politika budućnosti i sve veći broj građana u Dverima prepoznaje jedinu političku opciju koja brani interese svih porodičnih ljudi. Nastavićemo sa ovom kampanjom i u 2018. godini jer porodica mora da dođe na prvo mesto u našem društvu i državi“.
Usvajanjem ove deklaracije odbornici gradske skupštine omogućili bi poreske olakšice, umanjena zaduženja za komunalne usluge, podršku porodičnim firmama, osnivanje fonda za podršku, lečenje dece, olakšice u sticanju porodičnog doma, ponudu medijskog sadržaja za decu i druge promotivne aktivnosti za pospešivanje ulaska mladih u brak i čitav niz drugih mera kojima se postiže krajnji cilj – povećanje nataliteta u Srbiji prirodnim putem.
Pitanje zaštite porodice nije pitanje za jednu stranku, niti za jedan mandat Skupštine grada, gradonačelnika ili Gradskog veća. Pitanje zaštite i podrške porodice, i u širem kontekstu borbe protiv negativnih demografskih trendova u Novom Sadu je pitanje nacionalnog opstanka. Zato smatramo da tema zaštite porodice mora da nađe svoje mesto u lokalnoj politici i dobije skupštinski Odbor za zaštitu porodice.
 
Naš dugoročni cilj je povećanje kvaliteta života bračnih parova sa decom i da naš grad postane „Grad Novi Sad – zaštitnik porodice“.


Informativna služba Dveri