Грађани Србије су због неуставно уведеног ванредног стања свакодневно сатима били изложени медијском нападу од стране власти на њихов душевни мир. Власт своју предизборну кампању није ни прекидала, само што је у условим пандемије она била још непримеренија.

     Бавила се грађанима као класична фашистичка пропаганда. Делили су људе на послушне и непослушне, на оне који овде живе и оне који су у потрази за бољом зарадом отишли да раде у иностранство. Економским мерама су поделили народ на оне који су заслужили обећане паре и на оне који морају да потврде да су им те обећане паре потребне. Оправдани грађански гнев изражен кроз буку сваке вечери у 20.05 напредњаци покушавају да обесмисле бакљадом и гласном музиком. Ово је отворена претња  грађанима који само желе да живе нормално у нормалној држави и свесно изазивање сукоба од стране активиста СНС-а.

     Иако се власт недељама понаша ненормално и застрашује грађане, можемо очекивати да ће због журбе да се наставе изборне радње ускоро бити укинуто ванредно стање. Ником нормалном не би пало на памет да у ситуацији кад се велика већина наших грађана плаше да изађу из својих кућа због пандемије изазване вирусом корона да организује изборе. То наравно СНС-у одговара, јер је тај страх потекао баш од њих и председника Александра Вучића. Грађани су слуђени због мера ове власти. Неће имати прилику да се опораве ни физички а ни психички, јер ће бити одмах гурнути у изборну кампању.

    Треба очекивати да ће се при завршетку ванредног стања као у сваком тоталитарном режиму бити проглашена „Победа над невидљивим непријатељем“ и у склопу те победе саставни део ће бити подела ордења за оне који су највише заслужни. Биће ту људи из Кризног штаба, разних доктора по локалним срединама, политичара који су заштитили свој град од „невидљивог непријатеља“, оних који су били медијски наметнути као неопходни у тој борби. Лабанову проглашену победу пратиће и многи кивни пензионери града Суботице који ништа од помоћи града нису добили.

     Двери Суботице сматрају да је власт била та која је на сваком кораку злоупотребљавала ванредно стање и многи појединци нису заслужили похвале већ супротно, рекцију тужилаштва, судства и полиције. Сами чланови тима за сузбијање короне у суботичкој болници знају ко се од медицинског особља несебично давао у тој борби и истакао.Такви појединци требају да се награде.

      Ако је неко од грађана Суботице и заслужио похвалу, признање ,орден, онда су то они наши суграђани који су своје мало слободно време несебично делили са нашим угроженим суграђанима,  група жена које воде акцију „Оброк за породицу“, затим група ентузијаста око удружења „Кров над главом“ који су сакупили много пакета помоћи за наше суграђане. То њима није била радна обавеза, већ чин хуманости и пожртвованости којим су обрадовали оне којима је помоћ најпотребнија. Светао пример доброчинства у нашем граду.

     Тамо где је држава, локална самоуправа затајила, тамо је обичан мали човек показао какви треба да будемо, хумани и спремни да помогнемо, без задњих намера и злоупотреба.

ГрО Двери Суботица – председник Раденко Мартић

Фото: суботица.цом