Српски Покрет Двери - Лого
Search

     Командант штаба за ванредне ситуације града Суботице,  Богдан Лабан је издао наредбу  ИИ-06-34/2020  26.03.2020, коју прилажемо као доказ,  да се за помоћ пензионерима чија су примања испод 30.000 динара издвоји из буџета града шест милиона динара. Најавио је поделу  10 000 пакета. Град Суботица је то реализовао из своје буџетске резерве, а вредност тих пакета је 600 динара. То је у овом моменту далеко најмањи износ који је нека локална самоуправа наменила пензионерима.

     Влада Републике Србије  је морала да донесе обавезујућу одлуку да се свим пензионерима у Србији помогне у истој мери и да вредност сваког пакета буде једнака, без обзира да ли је намењена пензионеру из Пирота, Врања, Београда или Суботице. Уместо тога, они успевају да од хуманог геста направе циркус и понижење управо оних којима наводно желе да помогну. Непримерена је и појава Лабана који пред локалним медијима пакује ове пакете.

     Политичка кампања СНС-а се без застоја одвија и у ванредном стању, без имало стида, понижавајући баш оне који су са својим примањима на ивици глади.

     Већина градова у Републици Србији је из свог буџета издвојила за пакете помоћи пензионерима у износу од 2000 до 2500 динара по особи. Покрајинска Влада је местима која су слабо развијена уплаћивала 2500 динара по пензионеру из своје касе. Зар град на северу Бачке, који се дичи великим страним инвестицијама, нема могућности да издвоји средства за помоћ пензионерима барем у том просечном износу од 2.500 динара, како је и препоручила Покрајинска Влада?

     Пакет који су ових дана добили пензионери Суботице садржи: литар уља, килограм брашна, килограм шећера, паковање тестенине од 400 грама, килограм соли, једну паштету од 150 гр и један месни нарезак од 150 грама.

      Да ли ће званичници града Суботице смоћи снаге да се напокон уозбиље и за адекватну помоћ издвоје још 19 милиона динара? Тако би помоћ пензионерима била приближна барем износу који су добили пензионери у слабо развијеним општинама у покрајини.

      А кад се заврши ова пандемија Богдан Лабан би грађанима Суботице требало да положи рачуне где је и како купљен садржај пакета. Јавна набавка није расписана, а није ни отпочет преговарачки поступак са неким од добављача чиме би се све законски одрадило. Сада постоји оправдана сумња да је све одрађено мимо закона.

     Ванредно стање не сме бити алиби за безакоње власти и још једну у низу пљачки.

ГрО Двери Суботица

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: