Председник одборничке групе СНС-а Стеван Бакић је баш овим грандиозним узвиком сугерисао осталим одборницима Скупштине града Суботице да ће се за годину дана сви у скупштинској сали обраћати председнику са „Гранде Александре“. Да ли је то био само лични чин дивљења лику и делу Александра Вучића или пак само смишљена реакција која је имала за циљ да се Бакић препоручи Вучићу као спреман на безрезервно дивљење и безграничну послушност, сада је постало кристално јасно.

     Каква год да је била Бакићева намера, резултирала је напредовањем у странци и постављањем на место градоначелника Суботице. У свом првом обраћању захвалио је Александру Вучићу на указаном поверењу. Пропустио је да грађанима Суботице отворено каже шта то поверење носи са собом. Као и у другим градовима којима Вучић управља преко својих послушника, јасно је као дан да Суботичанима следује пљачка кроз локалне порезе, ангажовање грађевинских фирми које су блиске СНС и на крају сливање пара у централу СНС-а.

     Најављени пријеми грађана код градоначелника сваке среде су добро замишљени, ако то не буде само маркетиншки трик градоначелника и СНС-а. Пре било каквог решавања појединачног проблема грађана било би боље да се градоначелник посвети решавања проблема свих грађана Суботице, а тек после њихових појединачних проблема, што је обично само чисти популизам.

     Двери Суботице предлажу новом градоначелнику да се грађанима Суботице обрати са обећањем и недвосмисленим ставом да ће радити све по законима Републике Србије а у интересу грађана Суботице.

     Очекујемо да Стеван Бакић обећа да ће водити град Суботицу у правцу бољитка за све грађане, да ће се обрачунати са кадровима запосленим у јавном сектору, који не знају да раде свој посао и све своје снаге усмерити да се грађанима врати њихова болница, да јавне набавке које се расписују на територији града Суботице буду поштене и да се обезбеди свима који желе под равноправним условима да учествују, да се у инфраструктурним радовима крене од потреба грађана и направе приоритети рада. Прво вода и канализација за оне улице које је немају, затим асфалт и друго. Да ће директоре јавних предузећа позвати на одговорност и подједнако важно, да ће са инспекторима за привредни криминал, тужилаштвом и судством сести за сто и тражити да се испита  пословање рада свих јавних установа за претходне 4 године, за време  власти његовог кума Богдана Лабана.

     Двери му још предлажу да изврши проверу кадрова запослених у градској кући преко независне комисије састављене од истакнутих грађана Суботице. Задатак би јој био да они који знају да раде посао и у свом раду се истичу остану запослени у градској кући а све остале да упутити на слободно тржиште рада. Двери имају и предлог који би поштени људи могли бити чланови комисије. Недостатак стручне радне снаге ће се надокнадити кроз поштене конкурсе, где ће најважнији критеријум бити знање и стечене вештине.

     Једно овакво обраћање изабраног градоначелника Стевана Бакића могло би делимично да ублажи негативну реакцију наших суграђана на његово именовање.

     Оно што забрињава је што понашање страначке машинерије наводи на закључак да нови градоначелник нема намеру да промени политику односа према својим суграђанима, већ само наставља стару праксу политике СНС-а. Са таквим односом према грађанима Суботице нама из Двери се чини да је његова судбина као политичара запечаћена и трајаће мање од кумове, односно Лабанове. С тим што је о Лабановој судбини одлучио високи функционер СНС-а Зобеница и сам Александар Вучић, а о Бакићевој ће одлучити грађани Суботице на ванредним слободним изборима.

ГрО Двери Суботица

Фото извор: gradsubotica.co.rs