Правоснажном пресудом Вишег суда у Београду доказано је оно о чему говоримо годинама уназад – да режимски дневни лист „Информер“ обмањује јавност и пласира лажи са циљем да покуша да дискредитује свакога ко другачије мисли од Александра Вучића и актуелне власти СНС-а.

    Ово није прва, а неће бити ни последња пресуда у којој се утврђује да „Информер“, његов власник, режимски уредници и лажни новинари измишљају најгнусније лажи против опозиционих политичара. Овога пута, „новинар“ овог режимског таблоида Александар Игњатовић ће морати да исплати одштету председнику Двери Бошку Обрадовићу од 200.000 динара јер га је назвао „трговцем белим робљем“. Такође, режимски таблоид је коначно судски натеран и да објави пресуду Вишег суда на свом сајту.

Оно што остаје проблем српског правосуђа у оваквим случајевима јесу мале казне, јер таблоиди много више зараде него што буду новчано кажњени за своје лажи, тако да им то не смета да настављају са свакодневним увредама, посебно што за своје лажи и константне негативне кампање против опозиције добијају и субвенције из државног буџета. Али, то је већ ствар која се мора законски другачије уредити, па да онда добијемо и судску праксу која ће озбиљним казнама спречити лажне вести и бруталне медијске обрачуне владајућег режима са политичким неистомишљеницима. Пример једног од стотина и хиљада таквих лажи била је и ова због које је „Информер“ кажњен: да је „Бошко Обрадовић продао чланове Главног одбора Двери за 125.000 евра да би прећутно подржао издају Космета и улазак Србије у НАТО и уништио српску патриотску опозицију као део америчке операције Холограм“.

У наставку доносимо кључни део пресуде Вишег суда у Београду:
 

ПРЕСУДА ВИШЕГ СУДА У БЕОГРАДУ – У ИМЕ НАРОДА!
 
ВИШИ СУД У БЕОГРАДУ, и то судија Слободан Керановић, као судија појединац, у парници тужиоца БОШКА ОБРАДОВИЋА из Чачка, кога заступа Владимир Тодорић, адвокат из Београда, против тужених „ИНСАЈДЕР ТИМ“ ДОО БЕОГРАД, и АЛЕКСАНДРА ИГЊАТОВИЋА из Београда, које заступа Борис Богдановић, адвокат из Београда, ради накнаде штете, вредност предмета спора 300.000,00 динара, по главној и јавној расправи закљученој дана 19.06.2019. године, донео је следећу:
 
ПРЕСУДУ
 

УСВАЈА СЕ тужбени захтев тужиоца БОШКА ОБРАДОВИЋА из Чачка, па се УТВРЂУЈЕ да је друготужени АЛЕКСАНДАР ИГЊАТОВИЋ из Београда објављивањем забрањених информација на порталу Информер.рс у тексту под насловом „(ФОТО) ТРГУЈУ ЧЛАНОВИМА СТРАНКЕ КАО БЕЛИМ РОБЉЕМ! Бошко Обрадовић ПРОДАО ЂИЛАСУ чланове Главног одбора ДВЕРИ за 125.000 евра!“ са коментарима читалаца од дана 28.07.2018. године повредио право на аутентичност и право на достојанство личности тужиоца.

УСВАЈА СЕ тужбени захтев тужиоца БОШКА ОБРАДОВИЋА из Чачка, па се ОБАВЕЗУЈЕ друготужени АЛЕКСАНДАР ИГЊАТОВИЋ из Београда одговорни уредник медија портала информер.рс, да о свом трошку јавно објави ову пресуду по њеној правоснажности, без коментара и без одлагања на порталу Информер.рс.

 
[ngg src=“galleries“ ids=“264″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]
 
Инфослужба Двери
 
Фото: Драгана Удовичић