Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri: Svedok - insajder dovodi Aleksandra Vučića u vezu sa kriminalom

Boško Obradović: Evo zašto ovi moraju da odu, a oni ne smeju da se vrate.

Da bi se jednom za svagda stalo na put korumpiranoj i kriminalnoj sprezi u vrhu vlasti, bezakonja vlastodržaca i tajne kombinacije moraju da izađu na  videlo. U tu svrhu treba iskoristiti svedoke-insajdere koji su spremni da priznaju svoje učešće u krivičnim delima i raskrinkaju funkcionisanje tog sistema. To je jedini način da građani Srbije saznaju šta se zapravo događa sa našom državom poslednjih 30 godina.


Antikorupcijski tim Dveri poseduje iskaz  jednog takvog svedoka-insajdera, koji dovodi u vezu sadašnjeg predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa izvršenjem krivičnih dela, uz pokroviteljstvo nekadašnje vlasti Demokratske stranke, a ona potiče još iz vremena kada je Vučić bio radikal.


U iskazu pred Višim javnim tužilaštvom u Smederevu dana 30. januara ove godine i u pisanoj izjavi koju je priložio, a koja je sada u posedu Dveri, Aleksandar Stefanović, svedok-insajder priznao je da je dao lažni iskaz u sudskom postupku i da je na to bio primoran jer je Aleksandar Vučić unajmio plaćene ubice iz BiH da ga likvidiraju.
Za promenu svog iskaza, Aleksandar Stefanović je dobio 2,2 miliona evra od „Metals banke“, koja je bila pod kontrolom Demokratske stranke u vidu kredita koji je trebalo da bude otpisan pošto Stefanović da izmenjeni iskaz pred sudom. Kredit je dobijen bez ikakvog obezbeđenja na osnovu jednog telefonskog poziva Aleksandra Vučića.


Važnu ulogu u ovim poslu imao je kontroverzni biznismen Mile Jerković. Kada je pokrajinska Vlada pokrila dugove „Metals banke“ i izvršila njenu dokapitalizaciju od 10 milijardi dinara duga, 7 milijardi duga nastalo je zbog Mileta Jerkovića.


Mile Jerković poznat je kao blizak DS, SPS i svim kriminalnim klanovima koji su učestvovali u privatizacijama, a sada se ustanovljava i njegova povezanost sa Aleksandrom Vučićem. Postaje jasno zašto je dobio status svedoka-saradnika u postupku za pranje novca klana Darka Šarića.


„Zamislite sada situaciju da neki opozicioni političar može da pozove, recimo Ivicu Kojića, šefa kabineta Aleksandra Vučića i da završe kredit na par miliona evra. To je jasan dokaz da postoji umešanost i sprega između tadašnje DS i SNS. I da sve funkcioniše po principu fioka. Aleksandar Vučić ima njih u fiokama, oni imaju Aleksandra Vučića i zato se niko ne dira i zato niko ne odgovara.  Mi smo ušli u ovo upravo da bi sve fioke izašle na svetlo dana, upravo da bi se iščistio jedan kriminalno-politički sistem koji upropašćuje ovu zemlju. Zato što nismo deo njihovih kombinacija, zato što nismo deo tog lanca kriminala.“ – izjavio je Srđan Nogo, šef Antikorupcijskog tima Dveri.


 


„Pozivamo sve nadležne državne institucije da se ovaj slučaj kriminala u vrhu bivše vlasti hitno istraži i ako nije tačno, tražimo odgovornost onoga ko je lažno svedočio. U suprotnom, predsednik Aleksandar Vučić odmah mora da podnese neopozivu ostavku.


Ako je ovo istina, imamo jasne dokaze kako funkcioniše politička mafija u Srbiji, kako vodeći opozicionar sarađuje sa vlašću i biva finansiran od iste, kako posle smene vlasti niko odgovoran za pljačku naroda i države do dana današnjeg nije krivično gonjen i nije završio u zatvoru.


Da li je sada konačno jasno zašto za ovih šest godina vladavine Aleksandra Vučića i SNS niti jedan od vodećih predstavnika bivše vlasti DS nije završio u zatvoru? Zato ovi moraju da odu, a oni da se ne vrate!“ – istakao je predsednik Dveri, Boško Obradović.Informativna služba Srpskog pokreta Dveri


 


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: