Иван Вујчић председник општинске организације Српског покрета Двери у Свилајнцу упутио је отворено писмо председнику општине Предрагу Милановићу у којем га подсећа да је за 10 година, колико је на власти, Свилајнац изгубио трећину становништва.

Поштовани господине Милановићу, зашто нам вређате интелигенцију? 
 
Као неко ко је навикао да зарад функције и опстанка на власти мења политичке „дресове“ нисте успели да промените своје лоше политичке навике, по оној народној: „вук длаку мења али ћуд никада“.
Зашто нас убеђујете да у 21. веку цивилизацијска достигнућа представљају водовод, асфалтиране улице и замењена улична расвета? Да ли Вас је имало стид када се пред грађанима хвалите тиме као резултатима свог рада? 
Још се хвалите и страним инвеститорима, нелојалном конкуренцијом домаћим привредницима код којих ће наша младост „робовати“ за плату од 300 евра.
 
Да ли сте свесни чињенице да сте за 10 година ваше владавине у земље западне Европе отерали трећину становништва наше општине. Ако наставите са оваквом политиком, мораћете сами да мотате каблове код ваших страних инвеститора.
О ком успеху Ви говорите када се Свилајнац убрзано празни? За успех можемо сматрати једино повратак породица на своја огњишта, јачање пољопривреде, домаћих малих и средњих предузетника. Све остало је шарена лажа и пустошење наше општине зарад личне користи Вас и вашег ментора Александра Вучића. 
 
Српски покрет Двери је једина политичка организација како у Србији тако и у нашој општини која има јасан план и програм за васкрс српског села и привреде. У то ће се грађани врло брзо уверити након смене власти. Али не брините, политичке помене ћете осетити и Ви, јер ћете засигурно сносити кривичну одговорност за све малверзације због којих се наша општина суочава са егзодусом становништва.
 
Како радили тако нам Бог помогао! 
 
С’ поштовањем председник ОО Двери Свилајнац, Иван Вујчић
 
ОО Двери у Свилајнцу