У Прекршајном суду у Београду у току је треће по реду суђење председнику Српског покрета Двери Бошку Обрадовићу, овога пута за организацију протеста испред Народне скупштине 8. маја ове године. Паралелно трају и суђења за организацију протестне шетње на великом опозиционом митингу 13. априла прошле године, као и за промену маршруте протестне шетње на протесту 4. маја прошле године, која је завршила организацијом Слободне зоне испред Председништва. Сада се Обрадовићу ставља на терет и да је организовао непријављени скуп испред Народне скупштине 8. маја, иако се ради о спонтаном протесту три народна посланика Двери за који по Закону о јавном окупљању не постоји обавеза пријављивања. 

     Овим поводом Бошко Обрадовић изјавио је следеће: И овај нови случај говори о томе да владајући режим у Српском покрету Двери види посебно интересантног политичког противника. Не само да је у Тужилаштву у току истражни поступак по кривичној пријави полиције против мене и још три члана Двери за протест 8. маја испред Скупштине, већ се за исти догађај сада води поступак и пред Прекршајним судом. Не знам да ли постоји још неки суд или судски поступак који би могао бити покренут против мене. Иначе, у питању је спонтани протест који смо нас троје, тада народних посланика Српског покрета Двери, организовали на степеницама испред Народне скупштине на дан када су у Парламенту мењана два изборна закона у сред изборног процеса. То је било апсолутно противуставно и представљало је врхунац будућих лажних и недемократских избора. Сада видимо да полиција жели да суди народним посланицима и меша се у њихову политичку активност у Скупштини, што је апсолутно недопустиво и говори о жељи владајућег режима да у потпуности угуши глас опозиције. Што се мене лично тиче, оваквим судским прогоном само ме још више мотивишу за даљи политички рад и борбу за смену актуелне власти. Ничија није до зоре горела, како каже наша народна пословица, па неће ни владавина СНС.
 
Могу да нас прогоне и кажњавају, али не могу побећи од одговорности и лустрације за сав криминал, корупцију и безакоње у врху садашње власти. 

 

Инфослужба Двери

 

Фото: З. Јовановић