Ових дана сведоци смо велике узнемирености и забринутости многобројних родитеља, због великог броја случајева деце са симптомима тровања храном у предшколској установи „Бисери“, због којих су и целе групе деце упућене у Крушевачку болницу.

Тим поводом Општинска организација Двери у Трстенику тражи хитно испитивање овог случаја и утврђивање одговорности локалне власти, јер је трстенички вртић у ингеренцији локалне самоуправе. Очигледно је да читав случај локални напредњачки режим покушава да заташка, причом о некаквом вирусу, што је ординарна лаж, јер ниједан нормалан човек не може поверовати да се толики број деце може у истом дану разболети и предати вирус другима. Дакле, свима је јасно да је у питању тровање што су потврдили и дежурни лекари, само је питање чиме и како. Јер, ако су се деца из вртића заразила салмонелом, постоји опасност да дође до инфекције мозга и кичмене мождине, што може проузроковати озбиљну неуролошку дисфункцију.

Подсећамо да је бахати и криминални напредњачки режим до сада задужио Буџет наше општине са преко 280 милиона динара и да између осталог даје милоне динара за разне манифестације и удружења грађана преко којих се остварују лични и партијски интереси, уместо да сва расположива средства издвоји као би деца у свим вртићима и школама имала најбоље могуће услове.

ОО Двери Трстеник

Извор Фото: Галерија ПУ „Бисери“