У оквиру предизборне кампање Српског покрета Двери под називом „Од породице до породице”, председник Двери Бошко Обрадовић боравио је у Крагујевцу где је представљен програм Двери „Промена система – сигурност за све”.

       Тим поводом обишао је Милошев венац, јединствен културно-историјски спомен-комплекс у коме се родила обновљена српска држава након Другог српског устанка. Обрадовић је са сарадницима посетио сталну поставку Народног музеја, актуелну изложбу „Људски лик – портрет и аутопортрет”, затим Амиџин конак у Дворском комплексу, стару цркву и скупштину из времена Кнеза Милоша са друге стране Лепенице, као и музеј „Стара Ливница”. Након тога је уследио директан разговор са грађанима Крагујевца у строгом центру града на шеталишту где су активисти Двери на челу са Обрадовићем делили нови број политичке новине Двери „Породични гласник Србије” и одговарали на питања пролазника. У току дана је било времена и за дружење, па су тако Дверјани посетили пекару „Бурек код малог Неша”, кафић „Триптих” и култну крагујевачку кафану „Библиотека код Милутина”, која се налази у свим туристичким понудама Србије.

[ngg src=“galleries“ ids=“422″ display=“basic_slideshow“]

Овим поводом Бошко Обрадовић изјавио је следеће: „Милошева варошица – прва српска престоница, слоган је градске организације Српског покрета Двери који ће се ускоро наћи и на мајицама које ће преко наступајућег лета носити наши активисти. Након што је Кнез Милош 1818. године прогласио Крагујевац за престоницу обновљене српске државе овде је изграђана прва црква, гимназија, скупштина, позориште, суд и индустријски комплекс модерне српске државе. Овде је засијала и прва индустријска сијалица, па се надамо да ће овај град поново први донети светло демократије и правде у овом нашем времену. Апсолутно сам против даље београдизације Србије. Двери се залажу за већу децентрализацију и деконцентрацију државне управе, а вреди размислити и о томе да овај град, центар устаничке и слодарске Шумадије, поново постане српска престоница. Крагујевац не сме да изгуби историјску и стратешку улогу града који је стварао ову државу, а промене у статусу овог града који постепено губи свој некадашњи значај, дух и душу започеће након промене власти на републичком и локалном нивоу”, закључио је Обрадовић на крају свога обраћања.