Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri u Paralelnom parlamentu postavile pitanja o novoj naprednjačkoj aferi

U holu Narodne skupštine RS opozicija je otpočela sednicu Paralelnog parlamenta, ne priznajući parlament koji se održava u plenumu. U okviru rada Paralelnog parlamenta postavljana su poslanička pitanja. U ime poslaničke grupe SP Dveri, poslanička pitanja postavio šef poslaničke grupe Boško Obradović.

Povod za postavljanje pitanja bio je nemili događaj koji se dogodio pre par dana kada je magacioner “Elektroizgradnje” iz Beograda, firme čiji je osnivač Grad Beograd, Voja Terzić, sa trideset godina radnog staža,  izvršio samoubistvo posle sastanka rukovodstva.


„Ovo je nastavak niza afera na koje sam ukazivao prethodnih dana, počevši od predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke, preko Bogdana Labana, gradonačelnika Subotice, Zorana Babića, direktora Koridora, Dragoljuba Simonovića, predsednika opštine Grocka, sve do Bojana Bojanića, direktora Laste”, rekao je Obradović.


Prema informacijama koje imamo, sumnja se da kada je na Terzića izvršen pritisak  da potpiše zalihu nepostojećeg kabla, kako bi papirološki pokrio mahinacije direktora Predraga Ralevića, nije izdržao dalje propadanje firme i rešio da sebi oduzme život, ne želeći da bude odgovoran za pljačku, niti da pristane na korupciju. Naime, njemu je za uzvrat ponuđeno da njegov sin postane šef transporta preduzeća, na šta pokojni Terzić nije pristao.


 

Boško Obradović postavio je sledeća pitanja:

1)      Kada je postavljen direktor “Elektroizgradnje”, Predrag Ralević i koliko traje njegov mandat?

2)      Kako i kada je izabrana skupština ovog preduzeća?

3)      Da li je budžetska inspekcija dolazila u “Elektroizgradnju” u toku 2018. godine i da li je utvrdila nepravilnosti u isplati ličnih dohodaka za lica zaposlenih po osnovu privremenih i povremenih poslova?

4)      Da li je tačno da se određen broj funkcionera Srpske napredne stranke nalaze na platnom spisku ovog preduzeća, a da nisu ni jednom kročili u preduzeće i da li se među njima nalazi i Branko Malović, potpredsednik IO SNS iz Vršca?

5)      Da li ste upoznati sa dodeljivanjem bonusa i korišćenja službenih vozila za potrebe zaposlenih iz redova SNS-a bez donetih rešenja, dok se ujedno neisplaćuju bonusi i prekovremeni sati za zaposlene koji realno obavljaju poslove za preduzeće po nalogu Predraga Ralevića?

6)      Da li je vozilo sa vozačem i pokrivenim troškovima od strane “Elektroizgradnje” Beograd na raspolaganju 24 sata, 7 dana u nedelji članu Gradskog veća Beograda, Stevi Marušiću, po odobrenju direktora Ralevića?

7)      Na osnovu kojih referenci i na osnovu koje dokumentacije i čije odluke razne firme dobijaju poslove od “Elektroizgradnje”, a za poslove za koje i sama ima kapacitete da sprovede bez podizvođača i time direktno radi protiv interesa spostvene firme u vlasništvu Grada Beograda?

8)      Da li je “Elektroizgradnja” Beograd oštetila samu sebe i budžet Grada Beograda lošim ugovorima gde bez nadoknade ili uz nedovoljnu nadoknadu podizvođači radova koriste mehanizaciju “Elektroizgradnje” i usluge radnika?

9)      Da li je Ralević zloupotrebio službeni položaj i pribavio sebi protivpravnu korist prilikom sklapanja ugovora za izgradnju Dalekovoda 35 u Sopotu prema Ralji, čime je “Elektroizgradnja” oštećena za 30 miliona dinara?

10)  Da li Predrag Ralević i Rade Protić, komercijalni direktor “Elektroizgradnje” uzimaju bonuse od “Simensa”, kao  u slučaju loše sklopljenog posla na trafostanici 35/10KVolti, u Sobovici kod Kraljeva za 17 miliona dinara, za posao koji vredi oko 40 miliona dinara? Simens je od tog posla profitirao, a Elektoizgradnja je u gubitku.


Da li je istina da su sve navedene mahinacije Predraga Ralevića odobrene od strane Gorana Vesića, zamenika gradonačelnika Beograda?

 


Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: