Бошко Обрадовић: Кампања од породице до породице даје одличне резултате

Након веома успешних посета Прокупљу и Јагодини и после великог броја директних сусрета и разговора са грађанима ова два града која су седишта Топличког и Поморавског округа, Бошко Обрадовић дао је следећу изјаву: „После 20 градова и општина које сам обишао у последња два месеца могу да кажем да је нова предизборна кампања Двери Од породице до породице пун погодак. Грађани посебно добро реагују што у њиховој средини остајемо читав дан, а некада и два или више дана, јер у томе виде један нови политички приступ где се њиховим градовима посвећује много већа пажња. Обилазимо села, пијаце, кафиће и кафане, делимо новине и разговарамо са грађанима на централним трговима, парковима и улицама, одржавамо митинге на шеталиштима, ту смо да одговоримо на свако њихово питање и да им представимо програм Двери. Такође, свуда указујемо на све кључне локалне урбанистичке, економске и еколошке проблеме, а дужну пажњу посвећујемо важним културно-историјским местима и туристичким потенцијалима. Оно што сам дефинитивно осетио у овој директној комуникацији са људима јесте да се грађани постепено ослобађају страха, да расте незадовољство влашћу, да желе политичке промене, али не само промену власти као до сада већ и комплетног корумпираног система који овде влада већ више од 30 година. Сви очекују појаву неких нових људи који иза себе немају афере и нису купили дипломе и у томе виде значајну улогу Двери. Оно што ми је посебно оставило утисак јесте да грађани Двери виде као трећи пут на српској политичкој сцени између садашње и бивше власти и баш то цене код нас што никада нисмо били на власти а итекако имамо шта да понудимо у програмском и кадровском смислу. Јасно је да већина људи не жели да гледа више исте политичке фаце које се овде врте три деценије и да будућност доноси смену политичких генерација. Закључак је да нова кампања даје одличне резултате и да је максимално настављамо и наредних дана посетама Пријепољу, Новој Вароши и Сремској Митровици”.

Председник Српског покрета Двери у оквиру нове предизборне кампање „Од породице до породице” посетио је Прокупље у уторак и Јагодину у среду. У делегацији Двери у посети Прокупљу били су и чланови Главног одбора др Драган Бранковић, др Андреј Митић и Марко Младеновић, а тим поводом одржан је и састанак са представницима општинских организација Двери из Ниша, Лесковца, Алексинца, Блаца, Житорађе и Куршумлије. Домаћин је био председник градске организације Двери у Прокупљу Славиша Недељковић.  Посета Прокупљу започета је присуством градској и црквеној слави Светог Прокопија у другој најстаријој хришћанској богомољи на Балкану која се налази у центру овог града и чува мошти светитеља по коме је град добио име. Потом су активисти Двери прошетали централним шеталиштем и главном градском улицом све до пијаца, делећи „Породични гласник Србије” и разговарајући са грађанима. Потом је одржана и конференција за медије у главном градском парку испред споменика Топличким јунацима. Приликом посете Прокупљу делегације Двери посетила је и спомен парк и спомен собу посвећену Гвозденом пуку, најславнијој и најодликованијој српској војној јединици. Делегација је обишла и запустели Археопарк винчанске културе на Плочнику, у коме су пронађени први предмети металургије у људској цивилизацији. Ово изузетно атрактивно археолошко и туристичко место данас нажалост стоји потпуно неискоришћено. Такође, обишли смо и већ 20 година затворену фабрику минералне воде „Милан Топлица” у Туларима, која је такође запуштена и не ради иако минерална вода још увек извире у суседном селу Вичи и тече у реку Топлицу, што смо се и лично уверили. Поставља се питање како је могуће да се ова вода не флашира и на тај начин економски не покрене овај део Топлице ка Косову и Метохији који је потпуно демографски запустео, о чему говори податак да су затворене обе основне школе у којима је пре пола века било преко 800 ђака. У вечерњим сатима одржан је митинг на градском шеталишту на коме су говорили Саша Стојановић, др Андреј Митић, др Драган Бранковић и Бошко Обрадовић, а потом је делегација Двери учествовала у прослави градске славе.

У посети Јагодини делегацију Двери поред председника Обрадовића чинили су и потпредседник Милован Јаковљевић и чланови Извршног одбора Слободан Давидовић и Дејан Филиповић, а домаћин је био председник градске организације Двери у Јагодини Стефан Вук Милановић. Након конференције за медије која је одржана у центру града, делегација Двери је посетила обе јагодинске пијаце, затворену Јагодинску пивару, пропалу Фабрику каблова, а положили смо и венац на месту на коме је страдао новинар Милан Пантић, чије убице још увек нису откривене ни после 20 година. Потом смо обишли и нову индустријску зону где стране компаније добијају разне повластице, а наши радници раде у тешким условима као јефтина радна снага. У другом делу посете Јагодини обишли смо четири пољопривредна газдинства у селима Ђурђево брдо, Међуреч и Бунар, које воде млади пољопривредници међу којима су већина повратници на село. Њихове породице се баве производњом органске јагоде, пчеларством, имају плантажу ораха, фарме крава и коза, и представљају пример младих људи који су решили да остану на селу и баве се пољопривредом упркос свему. Успешан дан у Јагодини завршен је дружењем у сеоском домаћинству председника Двери у Јагодини Стефана Вука Милановића, уз присуство преко 50 сабораца и гостију.

[ngg src=“galleries“ ids=“444″ display=“basic_slideshow“]