Српски Покрет Двери - Лого
Search

Српски покрет Двери тражи од надлежних органа Републике Србије, пре свега МУП-а, да испита наводе главног и одговорног уредника магазина Геополитика Слободана Ерића да га већ више од два месеца прате страни држављани, и да то има за коначан циљ угрожавање његове безбедности.

        Истовремено, подржавамо Ерићев захтев да се у циљу откривања идентитета особа које га прате прегледа видео материјал са камера који обухвата простор на Тргу Николе Пашића у Београду. Уосталом, куповина и постављање камера, које врше снимање, надзор јавног простора, а које су у надлежности МУП-а је финансирано из буџета и оне треба, поред осталог, да буду и у сврси безбедности грађана Републике Србије.

Подржавамо захтев уредника Геополитике да се утврди из којих држава долазе особе које га прате, као и да се провере сумње да ли неке од тих особа долазе из исламских земаља. И поводом овог, као и других случајева, посебно напада миграната на наше држављане, постављамо питање колико мигрантска политика актуелне власти, као и безвизног режима према неким исламским земљама, угрожава како личну тако и националну безбедност Републике Србије?

Сматрамо да је мотив за праћење Ерића лежи у уређивачкој политици магазина Геополитика, која је недвосмислено националне оријентације и на чијим страницама су за протекле две деценије, објављени интервјуи са најугледнијим независним интелектуалцима у свету, што очигледно смета некима у иностранству, али и у Србији. Питамо се како је могуће и зашто, након што је Ерић поднео две кривичне пријаве против НН лица Полицијској станици Стари Град, као и писама које је упутио министру унутрашњих послова Александру Вулину, директору полиције Владимиру Ребићу, као и Председнику Србије Александру Вучићу, да нико није одговорио уреднику Геополитике?

Упозоравамо надлежне државне функционере да оваквим својим чињењем односно, нечињењем, они преузимају одговорност уколико се нешто деси Слободану Ерићу.

 

 

Фото: УНС

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: