Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri uz Maju Pavlović i Kanal 9, jer su svetlo u medijskom mraku Srbije

Narodni poslanici Dveri Ivan Kostić i Marija Janjušević su je obilazili i pre godinu dana, kao što to čine i danas. Preneli su Maji u više navrata punu podršku Pokreta Dveri.

Pune dve nedelje traje štrajk glađu vlasnice TV Kanal 9, Maje Pavlović, a da pri tom niko iz nadležnih institucija  nije reagovao i obezbedio dijalog vlasnice televizije sa Anom Brnabić ili bilo kojim drugim predstavnikom vlasti. Majin zahtev za razgovor s premijerom režim jednostavno ignoriše i na ovom strašnom primeru dokazuje građanima Srbije sav svoj nemar i nebrigu za ljudske živote.


Maja Pavlović je pre godinu dana započela štrajk glađu i tada je od ministra kulture i drugih predstavnika vlasti dobila uverenje da će problem koji ona ima sa vođenjem televizije biti rešen. Narodni poslanici Dveri Ivan Kostić i Marija Janjušević su je obilazili i pre godinu dana, kao što to čine i danas. Preneli su Maji u više navrata punu podršku Pokreta Dveri.


 Strani mediji se sve direktnije interesuju za njenu boru i pre svega za razloge koji su je doveli do toga da odluči da ugrozi i svoj život.  Dveri takođe aktivno prate i beleže svu podršku koja vlasnici Kanala 9 stiže iz sveta, pre svega od strane medija i novinarskih udruženja. Problem je što se krivicom režima u svet još jednom, kao i nebrojeno puta do sada, šalje ružna slika i dokaz o neslobodi medija, koja se ne odnosi samo na premijera i predsednika države, već nažalost na Srbiju u celini. U ovom trenutku položaj TV Kanala 9 je još gori nego pre godinu dana i ugroženo je ne samo funkcionisanje televizije, već je ugroženo i zdravlje i život Maje Pavlović.


Dveri ostaju uz Maju Pavlović i TV Kanal 9 sve do konačne pobede i rešenja. Sloboda medija i ravnopravan položaj svih novinara  je jedno od osnovnih načela naše politike. Pozivamo sve novinare, udruženja, civilni sektori i političke stranke, da pruže otvorenu i bezrezervnu podršku Maji Pavlović, koja svojim odvažnim korakom brani čast i ugled Srbije u čitavom svetu. Pozivamo premijera da se ponaša odgovorno prema funkciji koju obavlja i prema građanima Srbije i odazove se pozivu Maje Pavlović da razgovara sa njom.


 

Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: