Српски Покрет Двери - Лого
Search

Данас је тачно седми дан штрајка глађу председника Двери Бошка Обрадовића и пети дан штрајка потпредседника Двери Ивана Костића.


     Иако је режим ушао у нову фазу борбе против овог штрајка, а то је потпуно прећуткивање да се било шта догађа испред Дома Народне скупштине, Обрадовић и Костић су ипак, својим штрајком, успели да изборе две мале победе. Прва је потпуно заустављање антикампање владајућег режима обесмишљавања самог штрајка контраштрајком, контрамитингом и кривичном пријавом против Бошка Обрадовића. Друга победа је ослобађање из затворског статуса и омогућавање посета од стране најближе родбине, али и изабраног медицинског тима и свештеника.

Што се тиче самог здравственог стања Бошка Обрадовића и Ивана Костића, медицински прегледи су показали да се они налазе у добром здравственом стању.

Оно што је несхватљиво и недопустиво јесте да РТС већ 48 сати игнорише захтев за вечерњом емисијом у којој би Обрадовић и Костић уживо објаснили разлоге штрајка читавој Србији. Са друге стране, грађани свакога дана долазе испред Дома Народне скупштине и дају огромну подршку Обрадовићу и Костићу. С тим у вези, грађани окупљени у Фејсбук заједници „Слобода, сигурност и правда за све“, најавили су и протест испред Дома Народне скупштине у недељу 17. маја у 17 часова, како би пружили подршку народним посланицима Двери који штрајкују глађу. Бошко Обрадовић се захвалио на тој подршци и замолио све који сутра дођу на протест да поштују здравствене мере дистанце од два метра, да у миру, ћутањем изразе своје незадовољство и да се уздрже од било каквог скандирања.

                                                       

Инфослужба Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: