Српски покрет Двери је још 1. фебруара ове године изашао са предлогом мера за помоћ социјално најугроженијим грађанима.

Поздрављамо вест да ће Србима са Косова и Метохије бити исплаћено по 200 евра, али сматрамо да се ова мера не може односити парцијално само за грађане који живе на једном делу територије Републике Србије, већ да та помоћ мора бити за све који живе у Србији. Из тог разлога, подсећамо на мере које су Двери предложиле како би се помогло најугроженијим грађанима, а то су:

1. 200 евра пензионерима који примају пензију нижу од просечне;
  2. 200 евра незапосленима који су на евиденцији Националне службе за запошљавање;
  3. 100 евра корисницима материјалног обезбеђења и инвалидских додатака ако имају два члана породице, односно 200 евра уколико имају више од два члана породице;
  4. 100 евра свима који имају минималну зараду у домаћинствима до два члана породице, и 200 евра онима са више од два члана породице;
  5. 100 евра запосленим самохраним родитељима који имају зараду мањуод просечне у Србији, и имају једно дете, и 200 евра за оне који имају двоје и више деце.

Ако је власт иоле озбиљна и искрена у намери да помогне онима која је помоћ најпотребнија, прихватиће и спровести мере социјалне политике које смо предложили. У супротном, знаћемо да се ради о још једној од популистичких мера без воље да се помогне најугроженијима, већ само у циљу маркетиншке промоције СНС и њеног председника.

Инфослужба Двери