Српски Покрет Двери - Лого
Search

У претходних неколико дана, сведоци смо огромног броја новозаражених вирусом КОВИД-19, толико да је, на дневном нивоу, тај број троцифрен, а нажалост имамо, опет на дневном нивоу, и двоцифрен број преминулих.


    Власт у Србији одговорност за ову ситуацију пребацује на све друге изузев на себе. Тако Александар Вучић криви грађане за ширење заразе и, на данашњој конференцији за медије, он каже да шест дана од протеста, протести у епидемиолошком смислу „долазе на наплату“, да су та окупљања била непотребна, а да је он увек желео да Србија иде на теже мере, док Ана Брнабић говори да је крив нико други до сам вирус.

Истина је потпуно другачија. Једини кривац за ширење новог таласа вируса јесте власт Српске напредне странке. Прешли смо, у веома кратком периоду, пут од најсмешнијег вируса преко најдрастичнијих мера у Европи (ванредно стање и полицијски час) па до наглог попуштања мера, а све из разлога како би се одржали избори. Иако смо упозоравали да су избори, поред тога што су недемократски и неслободни, пре свега здравствено небезбедни, власт се на то није обазирала. У време предизборне кампање било је дозвољено све – утакмице, концерти и скупови са десетинама хиљада људи, СНС се јавно хвалио у свом СНС Информатору да је вирус побеђен, а врхунац су били избори на којима је, у затвореном простору, продефиловало између два и три милиона људи. Ни то власти СНС-а није било довољно, па су по завршетку избора направили и журку у свој централи одакле су многи изашли заражени.

Нажалост, данас излази на видело да је власт, у току кампање, лагала о броју заражених и умрлих. За то морају да одговарају сви који су томе учествовали, а пре свега Кризни штаб у који грађани више уопште немају поверење. Он мора бити смењен и постављен нови, са независним стручњацима који неће радити оно што им Александар Вучић налаже, већ оно што ће бити у корист грађана. Такође, део Кризног штаба не могу бити ни Ана Брнабић ни Златибор Лончар нити било који други министар јер, поред тога што су обмањивали грађане, њихов мандат је истекао 3. јуна и они више не представљају никога до самог себе.
 

Инфослужба Двери

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: