У вези саопштења Градског одбора СНС у Врању, односно његовог Савета за здравставо, које се односи на престанак рада Школе родитељства у Здравственом центру Врање, Српски покрет Двери је дужан да реагује  новим саопштењем и укаже јавности на сву монструозност и ирационалност оваквог наступа представника локалне властодржачке елите.

У свом претходном обраћању јавности Српски покрет Двери је указао на чињенично стање престанка рада Школе родитељства у локалном Дому здравља о чему смо добили веродостојна сазнања. Стога, безумна и хистерична галама локалних партократа и властодржаца, у смислу ометања изношења истине у јавност о неспособности и неодговорности партијских постављених некомпетентних руководилаца у здравству Врања, не може да прикрије право чињенично стање.

У нашем претходном саопштењу смо јасно тражили одговоре Министарства здравља и локалних органа власти, односно градоначелника да се јасно изјасне по овом питању, а очекивали смо и реаговање прозваног руководства Здравственог центра у Врању. Добили смо пропагандни, хистерични и увредљив памфлет локалног страначког органа који ништа није питан о овом насталом проблему, а наш народ добро зна ко одговара без питања. Управо због тога, не желимо, како наш народ каже , да се „рвемо са свињом“ да се не би испрљали, али смо дужни да укажемо нашим неваспитаним критичарима да здравље народа није екслузивно право ниједне политичке странке па ни тренутно владајуће.

Ипак, врло нам је драго што смо после нашег саопштења изазвали реакцију руководства Здравственог центра и Дома здравља, што нам је био и крајњи циљ, а које је кренуло да обнавља рад Школе родитељства и да врши притисак на запослене да поново крену са радом почев од наредне суботе. Тиме је потврђена истинитост нашег претходног обраћања јавности и обмањивања те исте јавности од стране локалног владајућег естаблишмента. И даље очекујемо одговоре од надлежних на сва питања на која нисмо добили одговоре, а уједно да се утврди одговорност руководства Здравственог центра Врање за прекид рада Школе родитељства пре неколико месеци.

Морамо да разочарамо наше неваспитане критичаре да се нисмо уплашили њиховог празнословља, увреда и стерилне фразеологије и да ћемо да наставимо да пратимо ситуацију у вези са наставком рада Школе родитељства, али и других проблема у локалној средини. Такође ћемо да наставимо да жигошемо све неодговорне и сулуде потезе локалних властодржца и да, у том смислу захтевамо одговоре и реакцију надлежних институција.                                                           

Градска организација Двери у Врању