Српски покрет Двери поздравља напоре стручних медицинских служби државе да се, улажући максимално своје људске и професионалне капацитете, изборе са пандемијом вируса који је захватио читав свет, а чији је епицентар тренутно у Европи. Апелујемо на грађане да у овом осетљивом тренутку буду дисциплиновани и да се придржавају мера које имају за циљ заустављање ширења вируса. Важно је да су представници актуелног режима коначно прихватили најважније савете струке, Савеза за Србију и Српског покрета Двери који су данима уназад предлагани врху државе. Време је за бригу о здрављу, друштвену одговорност и солидарност, а не за политиканство и панику.

     У том смислу, а ради усмеравања енергије свих нас на савладавање пандемије, Двери ће привремено обуставити све своје политичке активности на терену, а наши чланови ће се посветити бризи за своје породице и ближње којима је потребна помоћ. Такође, стављамо све своје ресурсе на располагање штабовима за ванредне ситуације по градовима и општинама.

О одговорности власти за кршење Устава и увођењу ванредног стања уместо ванредне ситуације, неправовременом, непримереном и лошем реаговању на почетку ширења заразе, као и свему другом што из овога проистиче, говорићемо након што се изборимо са овом пандемијом.

Српски покрет Двери ће поштовати све што државне институције у овој ванредној ситуацији пропишу у интересу здравља грађана, али нећемо трпети нове облике диктатуре, медијске цензуре и гушења слободе мисли и говора. Са жаљењем осуђујемо острашћеност и нездраву личну кампању председника СНС којој не би смело да буде места у обраћању председника Србије. Подозревамо да ће ванредно стање бити у том смислу искориштено за даљу личну функционерску кампању. Посебно је срамно да се у овим околностима наставља предизборна кампања власти и да активисти СНС у страначким просторијама и на терену користе маске и рукавице којих нигде нема у слободној продаји за оне којима су најпотребније у државној служби и приватном сектору.

Стручни савет за здравство Српског покрета Двери преузеће обавезу давања изјава у име Покрета у наступајућем периоду на све актуелне теме док трају ове ванредне околности.

 

Инфослужба Двери

Извор фото: earthtimes.org