Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri: Vučićevi investitori ponižavaju radnike -  inspekcija pomaže

Zaposleni u niškoj kompaniji Olimpias, koja je kupila Niteks iz Niša i, kako se tvrdi, kooperant „Benetona“ mogu da koriste toalet samo tokom predviđene pauze, kako izveštava list Politika.


Kao da nije dovoljno težak položaj radnika u Srbiji, pritisnutih svakodnevnom oskudicom, poskupljenjima, poreskim dažbinama, kupovine školskog pribora, zimnice, ogreva, mnogi strani investitori, pod zaštitom režima, dodatno ponižavaju zaposlene.  Pelene za zaposlene i crni prsluci za bolesne koji se usude da koriste bolovanje su naša surova realnost, koju režim uporno pokušava da oboji duginim ili ružičastim bojama.


Država ne želi da se meša u poslovanje sve dok se zakoni poštuju? A ko je Srbiji nametnuo ovakve zakone koji štite liberalni  kapitalizam? Koga štiti inspekcija rada, ako ne zaposlene? Kome da se žale radnici? Sindikatu koji ili ne postoji ili dobija sume od 250.000 evra od nepoznatih donatora, poput Fiata?


Predstavnik Olimpiasa u Srbiji Federiko Sartor čak se poziva na zakone države Srbije i ponosi se time što ih poštuje. Srpski pokret Dveri ističe da je krajnje vreme da se u Srbiji jasno definiše šta može biti ponos svih građana Srbije, a šta je za osudu i zabranu. Relevantne institucije za zaštitu ljudskih prava reaguju selektivno, a svi ćute na ovu očiglednu, skandaloznu suspenziju elementarnih ljudskih prava. To praktično znači da je problem ovih radnika i problem Dveri. Očigledno da niko drugi neće stati na stranu radnika.


Radnički protesti počeli su zvanično 16. septembra ispred Vlade Srbije i biće nastavljeni do konačnog sloma režima koji je od vrednih radnika Srbije napravio roblje.


Čak su i robovlasnici imali obavezu prema robu i on se smatrao imovinom, dok Vučićev režim radnika pretvara u prostu radnu snagu, koja kada više nije u stanju da radi za 25.ooo dinara mesečno biva odbačena i zamenjena svežom radnom snagom, bez obaveza i bez posledica.


 


Informativna služba Srpskog pokreta Dveri


 


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: