Специјалне полицијске снаге тзв. Косова – РОСУ, од јутрос се налазе на административним прелазима Јариње и Брњак са задатком да скидају српске таблице на аутомобилима и на њих поставе тзв. косовске. За то време, председник Србије Александар Вучић се бави предизборном функционерском кампањом у Свилајнцу, а „хитну“ седницу Савета за националну безбедност је заказао тек за сутра. Такође, имаће састанак и са Мирославом Лајчаком, коме је једина тема тема признање лажне државе Косово.

       Изгледа да упад РОСУ на север КиМ и узнемиравање Срба није довољан разлог ни да представници Вучићеве тзв. Српске листе напусте привремене косовске институције. Очигледно су и њима битнији функционерски положаји и привилегије од интереса Срба. Нити режим у Београду, коме је битније да аутобусима довози грађане на Вучићев скуп у Свилајнцу нити тзв. Српска листа не желе да се супротставе овом упаду на север КиМ. Или су можда Вучић и Дачић својим потписом у Бриселу 2012. године потписали одобрење за оно што се управо дешава на северу КиМ?

Подсећамо јавност да по Резолуцији 1244 СБ УН, Србија има право да пошаље до 1000 припадника својих безбедносних снага на КиМ. Режим ту чињеницу намерно прећуткује, очигледно због договора са представницима привремнеих органа у Приштини, али и због договор са странцима којима је циљ независност Косова.

Имајући у виду све то, намеће се закључак да Вучића и његов режим апсолутно не интересују државни интереси Републике Србије, већ се искључиво воде сопственим интересом и маркетингом којим само желе да продуже свој останак на власти.

Инфослужба Двери
 

*Извор фотографије: kossev.info