Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri: Zahtevamo hitnu smenu direktora Vode Vojvodine

Stanje u pokrajinskom javnom preduzeću za vodoprivredu „Vode Vojvodine“ je katastrofalno. Hiljade predmeta poljoprivrednika mesecima čeka da se nesposobna administracija organizuje.

 Posao naplate odvodnjavanja ni za godinu dana nakon preuzimanja od Poreske uprave nije uređen, iako su potrošene desetine miliona dinara koje poljoprivrednici redovno uplaćuju. Zbog ovakvog javašluka poljoprivrednici trpe ogromnu štetu i masovno apeluju da se nesposobni direktor smeni.


Za to vreme direktor Vode Vojvodine, Slavko Vrndžić putuje po svetu, a trenutno skija najverovatnije negde po Alpima. Već se pisalo o velikim malverzacijama na koje je ukazao Državni revizor sa radovima, građevinskim dnevnicima i podizvođačima vodoprivrednog preduzeća „Šajkaška“, a poslove nadzora upravo vrši JVP „Vode Vojvodine“. Kako se troši novac poreskih obveznika vidi se i po decembarskoj nabavci putničkog vozila za direktora po ceni od 3,2 miliona uprkos zabrani nabavke luksuznih vozila. Vozilo je pored svih autokuća u Novom Sadu, dobio dobavljač iz Subotice, rodnog mesta direktora. Samo u toku 2017. godine na javnim nabavkama, preduzeća iz Subotice dobila su poslove u vrednosti neverovatnih pola milijarde dinara dok polako ali sigurno zatravnjuju poslednji funkcioni kanali za odvodnjavanje i navodnjavanje.


Investicioni poslovi su u ogromnom zastoju i neophodna je hitna revizija pompezno najavljenog projekta navodnjavanja iz kredita Abu Dabi fonda. Postoje indicije da se poslovi traljavo i sa zakašnjenjem vode što može prouzrokovati ogromne štete budžetu. Administracija se mimo zabrane umnožava nepotrebnim, netehničkim kadrovima i pored jasne zabrane i uputstva Vlade Srbije. Između 3 i 4 milijarde dinara ovo preduzeće potroši svake godine, direktno iz budžeta, a stanje u poljoprivredi je sve gore.


Zahtevamo hitne odgovore od Nadzornog odbora da li oni odobravaju ovakve nabavke, javašluk, službena putovanja i luksuzne automobile direktoru, a od pokrajinske administracije smenu i odgovornost direktora.


 Informativna služba Dveri


 


 


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: