Нови упад терористичких јединица РОСУ на север Косова и Метохије представља последицу досадашње политике актуелне власти према КиМ.

       Пре доласка СНС на власт и потписивања антиуставних Бриселских споразума РОСУ није смела ни да приђе северу КиМ. Тек након повлачења наше полиције, изласка на изборе у систему лажне државе Косово и уласка „Српске листе“ у сепаритистичке институције, РОСУ почиње са упадима на север КиМ. Срби на КиМ сада, нажалост, поново страдају као резултат коалиције између СНС и албанских сепаратиста у Приштини. „Српска листа“ је била у сепаратистичкој власти ратних злочинаца Тачија и Харадинаја, као што је и данас – док се пуца на Србе на северу КиМ – у Куртиевој власти из које не излази без обзира на све. Српски народ поново страда пред очима НАТО, ЕУ и других западних пријатеља СНС-а. Где је данас тај међународни углед и утицај наше власти да заустави нови прогон Срба? Зашто још увек не траже испуњење Резолуције 1244 СБ УН која предвиђа повратак до 1000 припадника српског државног особља на територију АП КиМ? Докле ће наша власт правити штетне договоре у Бриселу уместо да тему КиМ врати у СБ УН?

Српски покрет Двери предлаже Влади Републике Србије да захтева хитну седницу СБ УН о КиМ и укључење Руске Федерацијуе у решавање нове кризе на КиМ. Ако актуелна власт није способна да заштити Србе на КиМ треба да поднесе оставку и склони се.

 

Инфослужба Двери

Фото: kosovo-online