Зелена акција општинске организације Српског покрета Двери из Аранђеловца, предала је еколошко писмо са девет питања општинској власти у Аранђеловцу. На конференцији за медије овим поводом, испред ОО Двери Аранђеловац, говорио је Миодраг Прековић, а еколошко писмо преносимо у целости:

Еколошко писмо Српског покрета Двери општинској власти у Аранђеловцу

Девет питања о заштити животне средине у Аранђеловцу

     У складу са новим Прогласом Српског покрета Двери „Промена система – сигурност за све”, који се посебно бави зеленим патриотизмом и мапирањем свих проблема у области заштите животне средине, обраћамо се челницима општине Аранђеловац са следећим питањима :

  1. Када ће се направити катастар загађивача у општини Аранђеловац и када ће се еколошка такса плаћати у односу на величину загађивача, а не свима подједнако иако сви не загађујемо ни приближно подједнако животну средину?
  2. Када ће се изградити рециклажни депои за контејнере поред пута тако да смеће не разноси свако невреме?
  3. Када ће се очистити акумулационо језеро у Гарашима одакле се град снабдева водом за пиће и када ће бити замењене дотрајале и по становништво нездраве азбестне цеве којима вода за пиће стиже до грађана?
  4. Ко контролише ископавање камена на планини Венчац, с обзиром да је неконтролисаним ископавањем истог врх саме планине нижи за 10 метара?
  5. Да ли је неко одговарао за противзаконито исушивање велике ФЕП-ове водојаже?
  6. Да ли ће бити решен проблем са цурењем ђубрета из камиона смећара ЈКП „Букуља” и када?
  7. Када ће бити очишћени канали и потоци у општини Аранђеловац?
  8. С обзиром да је депонија ЈКП „Букуља“ у Мисачи попуњена скоро да краја, како ћете решити проблем одлагања смећа у будућности?
  9. Шта ћете предузети поводом бројних дивљих депонија у општини које загађују животну средину?

ОО Двери Аранђеловац

[ngg src=“galleries“ ids=“318″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]