Српски Покрет Двери - Лого
Search
Epiteti iz režimske kuhinje

Tekst LSV u listu Danas samo potvrđuje ono o čemu je predsednik Dveri govorio – oni se javljaju samo kada treba blatiti druge iz opozicije, a nema ih nikada kada treba oštro osuditi ono što radi vlast. Time nam svesno ili nesvesno daju za pravo da ih ne smatramo iskrenom opozicijom.

Ljotićevac, nasilnik i fašista – to su svi oni epiteti nastali u režimskoj kuhinji sa namerom da diskredituju nekoga ko se pre svega zalaže za zaštitu i prosperitet svih porodica u Srbiji, a onda i za zaštitu suvereniteta i identiteta bez potrebe za diskriminacijom i nasiljem nad bilo kim.


Ako su nekome problem moderne konzervativne stranke, nije li to fašizam svoje vrste u kom je svako drugačije mišljenje označeno kao nepoželjno?


Vizija Dveri i jeste moderna Srbija, ali ako je nečija vizija moderne Srbije Srbija bez AP Vojvodine i AP Kosova – da, mi jesmo protiv takve vizije i uvek ćemo biti. Modernu Srbiju vidimo kao suverenu i teritorijalno celovitu državu koja ima dobre odnose sa svim stranama u međunarodnim odnosima, ali koja štiti svoje interese i ne pristaje na kompromise po svaku cenu. Kao državu kojoj trgovinski odnosi služe za jačanje sopstvene ekonomije, a ne za prodavanje državnih resursa strancima u bescenje i bogaćenje pojedinaca. 


Ako pod „evropskom Srbijom“ LSV podrazumeva Srbiju koja zatvara ruski humanitarni centar u Nišu (što je Čanak tražio) i odricanje od saradnje sa Rusijom i Srbiju koja ide u EU bez obzira na sopstvene interese onda nismo za takvu evropsku Srbiju. Ako je nečija vizija evropskog i modernog ono što Srbima radi Milo Đukanović u Crnoj Gori, a podsećamo da je Čanak ove godine izjavio da je Đukanović „kao čovek neuporedivo ogromnog političkog iskustva na prostorima ne samo Balkana, beskonačno dragocen sagovornik i saborac na rešenju kosovskog pitanja“ i da „halabuku oko navodne ugroženosti Srba u CG stvara SPC“ onda jesmo protiv takvog tumačenja modernog i evropskog.


Vizija Dveri jeste evropska Srbija – Srbija koja u kulturološkom i vrednosnom smislu svakako već spada u red evropskih zemalja, koja se brine za svoj identitet i kulturno nasleđe, koja je otvorena za saradnju, koja jača svoju ekonomiju, koja se kao matica brine za sve Srbe u regionu i rasejanju, i koja štiti prava i pruža jednake mogućnosti za normalan život svim građanima Srbije bez obzira na nacionalnost.


 

Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: