Српски Покрет Двери - Лого
Search
Er-Srbija je samo jedan od primera naprednjačke pljačke decenije

Zar je iko u Srbiji od Siniše Malog očekivao da će da stane u zaštitu radnika, a ne zaštitu profita? Jasno je da su prodaja strateških resursa, ispumpavanje para iz subvencija i državnih preduzeća i opštepoznata nestručnost jedini rezultat naprednjaka u celoj Srbiji, pa i u Er-Srbiji.

Najnovije vesti o masovnom odlasku i otpuštanju radnika iz Er-Srbije nas nije iznenadila. Samo je bilo pitanje kad će i ova naprednjačka kula od karta da se sruši. A samo sa koliko je Vučić žara obmanjivao javnost o Er-Srbiji i Etihadu, o letovima za Njujork… Jasno je svima bilo da je i Er-Srbija gubitaš, kao što je bio i JAT.

Siniša Mali, gradonačelnik Beograda i predsednik nadzornog odbora kompanije, iako je Er-Srbija u većinskom vlasništvu države, stavlja se na stranu profita, a ne zaštite radnika. Razlog tome je što su i Mali i njegove stranačke kolege svoj posao odradili, pare su ispumpane, a gubitak će morati da podnesu radnici. Ovakve (anti)državnike kao naprednjake Srbija nikad nije imala.

Dveri već duže vremena ukazuju da su nedomaćinsko poslovanje, bahato upravljanje državnim resursima i nezaustavljivo stranačko zapošljavanje glavni uzrok propadanja strateških državnih preduzeća, koja bi po svojoj poziciji bi trebalo da budu i profitabilna i korisna po državu, a usluga vrhunska, dok bi radnici trebalo da budu primer profesionalizma i zadovoljstva i svojim radom i ličnim primanjima. 

Sa ovom garniturom političara na vlasti i pod ekonomsko-finansijskim diktatom MMF-a i Svetske banke Srbija može samo da očekuje dalju propast.


Informativna služba Srpskog pokreta Dveri

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: