Glas naroda da urazumi odgovorne u Rukometnom savezu Srbije

Ako reprezentativni sport nije u funkciji zaštite državnih interesa, onda i nije reprezentativni sport.

Dveri pozdravljaju najavu odluke da se otkaže rukometni turnir za juniorke u Kragujevcu, koji je trebalo da se održi od 23-25. marta sa učešćem reprezentacije takozvane države Kosovo.


Pozivamo javnost da budno prati sva dešavanja, kako bismo nastavili sa nenasilnim, ali odlučnim aktivnostima na sprečavanju održavanja antiustavnih i antidržavnih manifestacija na teritoriji naše države.


Ukoliko u Rukometnom savezu Srbije zaista planiraju da se ovako sramno zamišljen sportski događaj samo odloži i ipak održi u Kovilovu kraj Beograda ili ma gde na teritoriji Srbije, a kako izveštava kragujevački portal www.infokg.rs, sasvim sigurno će se ponovo suočiti sa odlučnim otporom građana i svih organizacija koje se zalažu za očuvanje državnog suvereniteta u južnoj srpskoj pokrajini.


Dveri najoštrije osuđuju zloupotrebu dece i sporta u političko-propagandne svrhe pod patronatom evropskih sportskih saveza, a što je bilo svojstveno tridesetim godinama 20.veka i ne sme više nikada i nikome ponoviti. Zahvaljujemo Rukometnom savezu Vojvodine i svim organizacijama i građanima koji su svojim aktivnostima doprineli ovoj maloj, ali za srpski narod neprocenjivo značajnoj borbi.


Takođe, apelujemo na sve medije da nikada i ni po koju cenu ne odustaju od prefiksa ”kvazidržava”, kada izveštavaju o privremenim prištinskim institucijama na Kosovu i Metohiji i na taj način daju doprinos sprečavanju otimanja 15% srpske teritorije. Ovih dana i nedelja Kosovo i Metohija doživljavaju presudne istorijske trenutke, na koje nijedan građanin Srbije i Srbin iz rasejanja ne bi smeo da ostane ravnodušan i neaktivan.


Podsećamo da je vlast u Srbiji ovim aktom saučesnik u još jednom nizu antiustavnih poteza koji vode ka priznavanju tzv. nezavisnog Kosova pristankom da se na teritoriji Republike Srbije održavaju mečevi bez nacionalnih obeležja zemalja koje imaju stolicu u UN i jedne samoproglašene, terorističke tvorevine koja je okupirala 15% teritorije ni manje ni više nego zemlje domaćina kvalifikacionih mečeva.


Ministar Udovičić i predsednik UO RSS Božidar Đurković direktno su prekršili član 7. Ustava i Zakon o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne Republike Srbije i zbog toga tražimo njihove momentalne ostavke i reviziju odluke RSS o saglasnosti za održavanje ovih kvalifikacionih mečeva na teritoriji Republike Srbije.


Ako reprezentativni sport nije u funkciji zaštite državnih interesa, onda i nije reprezentativni sport.


 

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri