Glavni odbor Dveri izabrao novo Predsedništvo i novi Izvršni odbor

Potvrđena politička orijentacija Dveri za saradnju sa svima koji su protiv pravno-obavezujućeg sporazuma sa lažnom državom Kosovo.

Na jučerašnjoj sednici Glavnog odbora Srpskog pokreta Dveri u Beogradu, kao što je to i najavio predsednik Dveri Boško Obradović, pokrenute su velike kadrovske i organizacione promene izborom novog Predsedništva i novog Izvršnog odbora Pokreta.


Novo Predsedništvo broji 20 članova. Pored narodnih poslanika i istaknutih pojedinaca iz prethodnog perioda, u novo Predsedništvo je izabrano i 10 novih članova iz različitih profesija i delova Srbije. To su: Radoš Pejović, prosvetni radnik iz Zrenjanina, dr Tamara Milenković Kerković, profesor Univerzita u Nišu, dr Siniša Jagodić iz Beograda, Goran Igić, novinar iz Kikinde, Gordana Marinković Savović, prosvetni radnik iz Požege, Miroslav Drekić, projektant telekomunikacija iz Stare Pazove, Dragana Pejić Ranđelović, preduzetnik iz Pirota, Slaviša Miletić, preduzetnik iz Loznice, Milovan Jakovljević, poljoprivrednik iz Ivanjice, i Stefan Aksović, student Fakulteta političkih nauka iz Lazarevca.


Novoizabrani predsednik Izvršnog odbora Srpskog pokreta Dveri je Borko Puškić iz Prijepolja.


Glavni odbor je definisao pet pravaca politike Dveri u nastupajućem periodu: borba za očuvanje KiM kao sastavnog dela Srbije, porodična politika, podrška domaćoj privredi i poljoprivredi, borba protiv kriminala i korupcije, i pomoć socijalno i pravno ugroženim slojevima stanovništva.


Glavni odbor je potvrdio političku orijentaciju Dveri za saradnju sa svima koji su protiv pravno-obavezujućeg sporazuma sa lažnom državom Kosovo i spremnost da se nastavi i intenzivira zajednička politička saradnja sa radnom grupom za KiM koju, pored predsednika Dveri Boška Obradovića i članova Odbora Dveri za KiM, čine i Slaviša Ristić, Marko Jakšić, Slobodan Samardžić, Dragan Todorović, Milan Stamatović, Dragana Trifković, Dejan Mirović, Milo Lompar, Kosta Čavoški i Boris Aleksić.


Glavni odbor se zahvaljuje svim pomenutim prijateljima i saborcima na saradnji i izražava nadu da je ovo samo početak objedinjavanja i stvaranja jednog širokog opozicionog nacionalnog fronta za odbranu KiM.Informativna služba Srpskog pokreta Dveri