Од 1. октобра почињу припреме за ванредне изборе на свим нивоима 

       На седници Главног одбора Српског покрета Двери, која је данас одржана у Врању, усвојени су шестомесечни извештаји о раду председника Покрета Бошка Обрадовића, Извршног одбора и свих чланова Председништва. Истовремено су усвојени и планови рада Покрета за наступајући период до краја године, који на прво место стављају припреме за ванредне изборе на свим нивоима. Главни одбор је потврдио препоруку Председништва да Двери не постану део Удружене опозиције Србије и констатовао гашење Савеза за Србију. Остајемо посвећени комуникацији и сарадњи са другима у опозицији на смени актуелне власти, али своје политичке активности, представљање нашег програма и кадрова настављамо самостално од 1. октобра до првих следећих избора, када ћемо са другима у опозицији размотрити који су најбољи начини да се на те изборе изађе.

Посебна пажња на Главном одбору посвећена је новом програмском прогласу у четири тачке, који ће бити представљен наредних дана под именом „Промена система – сигурност за све“. Политичка визија Двери је ставити породицу на прво место у нашем друштву и држави и понудити развојна економска решења, са фокусом на домаћу привреду и пољопривреду. Од „Новог народног договора“ са којим смо се појавили у политици 2011. године – ево већ 10 година траје континуирана и доследна политичка борба Српског покрета Двери за промену система вредности и обнову демократије и независних институција у Србији. Промена власти више није довољна. Потребна нам је промена комплетног корумпираног политичког система који се овде не мења већ 30 година. Српски покрет Двери је гарант да неће све остати исто после смене садашњег режима. Кључна реч је ПРОМЕНА СИСТЕМА и уређење државе и институција које више никада неће зависити од једног човека нити од других смена у извршној власти.

Никад у Србији политика није била без икакве политичке идеологије нити јавни простор без конкуренције идеја, као данас. Зато сматрамо да је тренутак за објаву нових политичких идеја и отварање јавних расправа. Поред нашег постојећег програма који је на снази и чију актуелност и вредност је потврдило време и преузимање од стране других политичких организација власти и опозиције, ми креирамо и нове политичке идеје које ћемо представити у новом Прогласу, позивајући на дијалог грађане и све учеснике у јавном друштвеном и политичком животу.