На седници Главног одбора Српског покрета Двери, која је данас одржана у Ужицу, донета је одлука да Двери излазе на изборе 3. априла следеће године на свим нивоима.

После више од годину дана замајавања од стране власти у вези са међустраначким дијалогом око побољшања изборних услова на два колосека, Главни одбор Двери оцењује да су истекли сви рокови за договор и да је остало мање од шест месеци до избора. Зато више нећемо чекати било какве разговоре са влашћу већ идемо на изборе и у директну борбу за подршку и гласове грађана без обзира на изборне услове. Од новог бојкота, кукања и повлачења нема ништа, као ни од лажних позива на уличне протесте. Сигурни смо да ће исту одлуку ускоро донети и сви други у опозицији иако то избегавају да кажу овако отворено и поштено као ми сада и на време.

Такође, после више од годину дана замајавања од стране опозиције која у том периоду није имала нити једну заједничку акцију против власти, Главни одбор Двери је одлучио да кренемо у предизборне припреме као да ћемо на изборе изаћи самостално. Остајемо отворени за сарадњу унутар опозиције, али више нећемо чекати никога и ништа јер је остало веома кратко време до избора. Противимо се било каквим покушајима прављења монопола у опозицији и уколико нема договора око заједничког изласка на изборе у једној или више опозиционих колона, Српски покрет Двери ће на изборима на свим нивоима идуће године наступити самостално. Двери ће имати и свог председничког кандидата уколико не дође до договора око заједничког председничког кандидата опозиције и наш председнички кандидат биће председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић.

Главни одбор Двери подсећа јавност и опозиционе колеге да је Бошко Обрадовић био најактивнији и најбољи народни посланик у скупштинском сазиву 2016-2020, да је организатор и учесник свих протеста и демонстрација против владајућег режима, да је открио низ афера криминала и корупције у врху власти, као и да је један од ретких опозиционих лидера који није био на власти и представља једну нову генерацију српских политичара, што је најчешћи захтев грађана када се ради о Вучићевом противкандидату.

Српски покрет Двери сматра да је Бошко Обрадовић најбоље решење за заједничког кандидата опозиције на председничким изборима међу актуелним лидерима опозиције и да једини може да победи Вучића у директном ТВ дуелу и на изборима, као и да се обрати досадашњим бирачима власти, што је од великог значаја за победу. Као што је Војислав Коштуница био природан избор за заједничког председничког кандидата опозиције 2000. године, тако је то данас Бошко Обрадовић као истински патриота који није био на власти. Српски покрет Двери је спреман да чује и друге предлоге и упореди политичке биографије разних потенцијалних кандидата, али више нисмо спремни да губимо време у празним опозиционим причама. За нас је од данас почела предизборна кампања и колико од сутра ће са радом почети Централни изборни штаб Двери.

Остало је веома мало времена, посебно у условима пандемије и медијског мрака у коме живимо, да се обиђе Србија и да грађани чују да постоји алтернатива која се залаже не само за промену ове криминалне и недемократске власти већ и комплетног корумпираног политичког и правосудног система који се овде није мењао више од 30 година. То је управо она најважнија политичка идеја са којом Двери излазе пред народ и траже подршку да у Народној скупштини буду независни контролор како ове тако и сваке следеће власти. Као неко ко не припада ни садашњој ни бившој власти – ми то можемо.

Инфо служба Двери