Српски Покрет Двери - Лого
Search
GO Dveri: Bićemo jedni od osnivača Saveza za Srbiju

Na sednici Glavnog odbora Srpskog pokreta Dveri, održanoj u Čačku, doneta je odluka da Dveri stupaju među osnivače budućeg Saveza za Srbiju.

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je da je ovo važan trenutak i krupna odluka za Dveri, koju nismo ni brzo ni lako doneli.

“Ocenili smo da je prioritet stvaranje jedinstvene opozicione kolone jer je to jedini način da se izborimo za smenu ove nakaradne vlasti. Dveri će biti među osnivačima Saveza za Srbiju, ali će zadržati i svoju autonomiju u delovanju jer mi od svog identiteta nećemo odstupiti.”- rekao je on.

Obradović je rekao da su u programsku platformu budućeg Saveza za Srbiju ušle mnoge važne tačke iz programa Dveri, što nas je motivisalo da uđemo u Savez. Kako ističe, Savez ima veoma jasan stav o KiM da se mora poštovati Ustav Srbije i Rezolucija 12 44 SB UN. Savez je protiv referenduma o KiM, protiv potpisivanja bilo kakvog dokumenta koji bi išao na ruku nezavisnosti Kosova i protiv članstva nepostojeće države Kosovo u UN, što je za Dveri posebno važno. 

“Način rukovođenja i odlučivanja unutar Saveza u kome nema lidera i preglasavanja, već se sve odluke donose konsenzusom – za nas je prihvatljiv.
Takođe, ideja prelazne Vlade, oročene na godinu dana, koja će osloboditi medije i obezbediti normalne izborne uslove, za nas znači šansu da na prvim slobodnim izborima posle Vučićevog pada možemo slobodno da predstavimo naš politički program, a da građani mogu da glasaju bez straha i ucena.

Posebno me raduje što će osnivači Saveza za Srbiju biti i naši dosadašnji politički partneri: „Zdrava Srbijaˮ Milana Stamatovića i Pokret Srba sa KiM „Otadžbinaˮ na čelu sa Slavišom Ristićem i Markom Jakšićem. Nadam se da će se Savezu za Srbiju uskoro pridružiti i DSS. 
Verujemo da od trenutka formiranja Saveza za Srbiju srpska politička scena više neće biti ista. Imaćemo kolonu ujedinjene vlasti i kolonu ujedinjene opozicije i to će biti jasan izbor za sve građane Srbije: da li žele političke promene ili nastavak vladavine ove korumpirane vlasti. “ – završio je Obradović.Informativna služba Dveri

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: