Српски Покрет Двери - Лого
Search
Gordana Marinković Savović: Formiranje Asocijacije slobodnih odbornika je poruka građanima

Danas je u opštini Stari grad ozvaničen početak formiranja Asocijacije slobodnih i nezavisnih odbornika, koja predstavlja umrežavanje svih opozicionih odbornika Srbije, a prisutnima se obratila i Gordana Marinković Savović, član Predsedništva Dveri i odbornik u SO Požega.

„Danas smo došli pre svega da napravimo ne samo asocijaciju slobodnih odbornika već asocijaciju slobodnih ljudi. Ljudi koji se bore za pravo na drugačije mišljenje i drugačiji stav i koji se bore da oni koji imaju drugačije mišljenje za to ne trpe etiketiranje i govor mržnje.“ – istakla je Marinković Savović.


Po njoj formiranje jedne ovakve asocijacije je poruka građanima da odbornici i poslanici koji napuštaju Narodnu i lokalne skupštine ne prestaju da se bore za njihove interese već da će to sada raditi na drugačiji način i solidarno jedni sa drugima.


„Ova vlast nas je isterala na ulice, na proteste. Bojkot sednica skupština ne znači da sada odbornici ne rade ništa. Oni su sada još više prisutni u narodu.“ – smatra ona.


Ona je istakla da su opozicioni odbornici SO Požege među prvima napustili zasedanje lokalnog parlamenta još u decembru prošle godine. Kako ističe razlozi su loša atmosfera, govor mržnje, napadi prema opozicionim odbornicima.
Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: