Српски Покрет Двери - Лого
Search

Заменик градоначелника Београда Горан Весић, помпезно је најавио поделу таблета (тзв. Беотаблет) и на њима дигиталних бесплатних уџбеника за ученике основних школа од 3. до 6. разреда. Деца јесу добила таблете, али од бесплатних уџбеника ни трага!

      Весић се по овом питању хвалио у медијима истичући да таблете и дигиталне уџбенике немају ни много развијенији градови у ЕУ и да се има новца за улагање у децу и образовање. Заменик градоначелника Београда је отишао и корак даље, најавивши да ће издавачи моћи да дигитализују и радне свеске, као и да ће се разговарати о дигитализацији и за ученике виших разреда. На крају, испоставило се да су дигитални уџбеници само још једно Весићево празно обећање. Зато, са разлогом постављамо питање да ли је, не тако популарни заменик градоначелника Београда, само хтео да узме политичке поене преко деце, када помињаних дигиталних уџбеника нема и да ли је то био само још један маркетиншки трик пред локалне изборе у Београду? Како је још пре почетка школске године Горан Весић изјавио да је овај пројекат рађен у сарадњи са Министарством просвете, зашто једнаку могућност у овом случају нису добила и деца из остатка Србије и зашто су она по овом питању неједнака и дискриминисана? 

Дакле, све су ово питања на која бисмо желели да одговор добију и родитељи деце у Београду, али и сви грађани Србије. Претпостављамо да ће одговор изостати као и до сада, што ће нам јасно показати да смо у праву када тврдимо да је једино чиме се руководило у овом случају јесте политички маркетинг Горана Весића и целокупне актуелне власти.

 

Гордана Маринковић Савовић

Члан Председништва Двери
Председник Савета Двери за образовање и науку

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: