Српски Покрет Двери - Лого
Search

Власт, која се у Србији није мењала већ девет година, ништа није предузела како би ујединила грађане по било ком питању, нити је учинила ишта да повиси стандард обичног човека како би он са својом породицом живео пристојно и био срећан. Напротив, као да се власт упорно труди да по сваком питању подели грађане.

        Српски покрет Двери је покрет у чијем програму централно место заузима породица, тако је било од настанка Двери, а тако је и данас. Борба за бољи живот породица значи и борбу за живот Србије. У том смислу смо, кроз наш програм за заштиту породице у Србији, предложили конкретне мере попут смањење пореза на имовину за породице са више деце, обавезан дечји додатак за свако дете до навршене 18. године живота, као и промену Закона о Пензијском и инвалидском осигурању који би давао могућност да жене иду у пензију са 60 година и доношење Закона о заштити презадужених породица, где ниједна породица не би могла да изгуби кров над главом. Дакле, ми предлажемо јасне и конкретне мере како би породице у Србији пристојно живеле и става смо да би овакве мере ујединиле све грађане Србије.

Са друге стране, власт се бави доношењем Закона о истополним заједницама, за који  не постоји друштвени консензус, а потврду овог става предлагачи  Закона, министарка Гордана Чомић иза које се заклонио читав врх државе, могли би да добију и на референдуму. Референдум по овом питању расписале су нама суседне државе, Хрватска и Словенија, а ако властодршци мисле да имају подршку грађана, референдум би могли расписати  Влада, председник државе или СНС већина коју имају у Народној скупштини Републике Србије.

Како бисмо пружили подршку свим породицама и указали на значај породице, 15. маја, на Светски дан породице, окупићемо се у Београду, уз поштовање свих мера заштите против ширења корона вируса. То ће бити надстраначки скуп, где су добродошли сви, скуп на коме желимо да укажемо на сложеност и изазове са којима се суочава модерна породица  21. века, али и на лепоту коју доноси породични живот. Добродошли сте.

 

Гордана Маринковић Савовић

Члан Председништва Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: