Поводом све учесталијих неистина које круже на друштвеним мрежама о Српском покрету Двери, а посебно у вези са срамним измишљотинама и отвореним лажима без икаквих доказа да су се Двери наводно продале Вучићу, дужни смо да одговоримо следеће:

       Наши духовни учитељи Патријарх Павле и Достојевски научили су нас како да поступамо у оваквим ситуацијама. Када је Патријарх Павле у своје време седео међу неким политичарима који су били на злом гласу, једна рођака му је напоменула да му то народ замера, а он је рекао: „Није важно да ли седиш до Јуде, него да ли си Јуда“, а Достојевски је поручио: „Ако си се упутио према циљу и путем почео застајкивати и камењем гађати сваког пса који лаје на тебе, никад нећеш стићи на циљ”.

Свеобухватни нови напад на Српски покрет Двeри не може бити случајан. Двери су опет некоме озбиљно засметале. Можда не толико Двери колико сметају циљеви и принципи за које се Двери неодступно залажу од свог оснивања до данас. Очито је у питању страх од јачања Двери, страх од идеја које Двери заступају. Шта год да урадимо, приступимо Савезу за Србију, или предводимо демонстрације, или одемо на разговоре о КиМ и РС, или учествујемо у дијалогу о изборним условима, дакле, без обзира шта урадимо трпимо ударце и од стране власти и од стране конкуренције из опозиције. Зашто?

Одговор је веома једноставан. Наш захтев за промену корумпираног политичког и правосудног система, а не само власти, не одговара никоме ко се обогатио у том систему путем блиских веза са политичарима на власти за ових 30 година. Још више сметамо зато што желимо да се за промену система боримо и организујемо сами без помоћи тајкуна, криминалаца, контролисаних медија или страних представника. Посебно смета ако би до промене система довеле Двери које су независне, никоме ништа нису дужне и које нико не може ничим да уцењује јер нисмо били на власти и иза себе немамо никакве афере. Зато Двери треба увући у блато и изједначити са свима који су били на власти, да грађани не би приметили ту кључну разлику између Двери и свих других.

Погледајмо како систем функционише: нова власт 2012. године, оличена у СНС, у своје редове прима представнике бивше власти, попут Синише Малог, Зоране Михајловић, Горана Весића, Јелене Триван или Небојше Крстића, и тако прави континуитет. Притом, нико из бившег режима, који садашњи властодршци оптужују за све и свашта, до сада није одговарао за оно што је радио док је био на власти нити је ико од њих завршио у затвору под садашњом влашћу. Јасно је да свима смета када се на ово укаже.

Опозиционим колегама сметамо када тврдимо да на власт треба да дођу неки нови људи који до сада нису били на власти, а владајућем режиму сметамо када кажемо да су лажне патриоте и да све праве патриоте треба да се уједине у борби против ове власти, што је њихов највећи страх. Не плаши се Вучићева власт од обнове бившег режима, који им чак и одговара и који сами намерно и стално рекламирају у режимским медијима као свог главног противника, већ много више страхује од уједињења опозиционо оријентисаних патриота који могу да узму и део њиховог бирачког тела. Ко други може да окупи патриоте који су већинско бирачко тело у Србији, осим Двери? Зато треба учинити све да патриотски бирачи не приђу Дверима.

Већина других патриотских опозиционих странака не може да докаже своје опозиционо деловање. Не можете лако пронаћи за последњих пет година ни један ауторски текст, саопштење, јавни или медијски наступ или билу коју акцију колега из патриотске опозиције против режима Александра Вучића, а посебно важи завет ћутања о криминалу и корупцији у врху власти. Са друге стране, грађанске опозиционе странке које су биле на власти јесу критиковале режим Александра Вучића, али падају на националним питањима која избегавају, као што су теме КиМ и Срба у региону, не желећи да се замерају странцима.

Зато позивамо све истинске и опозиционо оријентисане патриоте да се ујединимо и понудимо бирачима на следећим изборима трећи пут између садашње и бивше власти. Да, ми смо против Вучићеве власти и спремни смо на сарадњу са другима у опозицији, али будућу власт не могу чинити само они који су већ били на власти већ и неки нови људи. Ако је то сметња, реците то јавно, и немојте се крити иза бесмислених напада на Двери, већ реците да сметамо зато што ћемо и будућој власти бити контрола као и садашњој. Али, ми ту не можемо да вам помогнемо и да се мењамо. Ми одговарамо само грађанима Србије, нисмо ничије слуге нити привезак, немамо газду, имамо свој став и програм и од тога не одступамо. Са нама се може сарађивати на свему што је интерес овога народа и државе, као и промене власти, али је предуслов промена система. Нема назад!

Нападе који континуирано стижу и од стране власти и од стране опозиције доживљавамо као знак да смо на правом путу.

 

Идемо даље!

Позивамо све који деле овакве политичке ставове да нам се прикључе у наступајућој изборној борби.

 
 

Инфослужба Двери

Фото: pixabay