Данас је у Прес центру УНС одржана конференција за медије на којој су подршку Српском покрету Двери и Патриотском блоку дали истакнути српски интелектуалци.

       Тим поводом на конференцији за новинаре говорили су: др Владимир Димитријевић, проф. др Александар Липковски, проф. др Ђорђе Чантрак, пуковник мр Драган Крсмановић, као и председник Двери Бошко Обрадовић. Подршку Патриотском блоку и Бошку Обрадовићу као председничком кандидату дали су и академик Коста Чавошки и проф. др Милош Недељковић.

[ngg src=“galleries“ ids=“487″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Говорници су овом приликом истакли:

Бошко Обрадовић: Српски родољуби који нису ни за садашњу Вучићеву власт ни за повратак на Тадићево време одавно траже укрупњавање и уједињење патриотских опозиционих снага на трећем путу. Новоформирани блок биће не само патриотски већ и антиглобалистички и уставобранитељски. То значи да ћемо сви заједно позвати грађане да изађу на референдум 16. јануара и гласају против најављених уставних промена у области правосуђа. Колико од сутра почиње наша нова референдумска кампања под слоганом: „Уставобранитељи – НЕ промени Устава!” Позивамо све родољубиве организације и појединце да нам се придруже и да заједничким снагама спречимо измене Устава које су само увод у даље наметање избацивања преамбуле о Косову и Метохији из садашњег Устава, обавезне вакцинације, насељавања миграната и отварања рудника литијума од стране „Рио тинта” широм Србије. Ако је владајући режим под притисцима из Брисела спреман да мења Устав, онда ми имамо посла са влашћу која не ради у нашем националном и државном интересу већ у интересу странаца. Тим пре постаје важно да се сви којима је Србија изнад свега објединимо у заједнички национални фронт за одбрану Устава и наше суверености. Србија не сме постати колонија и депонија, а то је пут којим иде Вучићева власт. Позивам све патриоте да изађу на референдум и гласају против планираних промена Устава, као и да на следећим изборима подрже ово уједињење патриота у једну изборну колону. Жути, бивши режим и Зелена, још прозападнија политичка опција у Србији имају своје уједињене колоне, а сада и патриотска опозиција на десном спектру има своју уједињену колону: Црвено-плаво-беле.

 


др Владимир Димитријевић: Позивајући грађане да своје поверење поклоне Српском покрету Двери и коалицији патриотских покрета који су стали под заставу Србије по мери човека и породице, указујем да су Двери не само за промену власти, него и за промену система. Јер циљ је да грађани, а не само странке имају своје народне посланике, и да коначно добијемо заиста народну а не само партијску скупштину. Српски покрет Двери сматра да еколошка безбедност Србије мора да буде подигнута на највиши могући ниво. Остати овде да бисмо направили државу у којој ми одлучујемо, ми контролишемо, ми чувамо и ми живимо. И зато остајемо овде – да променимо систем и да уживамо у плодовима лепшег живота у уређеној земљи.


проф. др Александар Липковски: Овде смо да подржимо Двери, у име оних снага српског друштва које неки називају патриотска опозиција или патриотска интелигенција. Демократски избори су више ствар поверења и историјског сећања, него обећања учесника. Одакле отпор кампањи вакцинације? Због неповерења према власти. Одакле протести због будуће девастације Јадра? Због неповерења према власти, која ставља интересе међународних корпорација, проглашене за интересе Србије, испред интереса српског сељака. Одакле протести против трансформације Београда (Београд на води, метро)? Због неповерења према власти која интересе корпоративног капитала и грађевинске мафије претпоставља интересима грађана Београда. Какву Србију желимо? Србију која се заснива на праву и моралу, на хришћанским, општељудским и српским вредностима. Србију која напредује јер има здравог и богатог сеоског домаћина који добро живи од свог мукотрпног рада, задовољног радника који не размишља шта ће деца сутра да једу, има ли стан и ауто и да ли си може приуштити годишњи одмор на грчком мору, богатог српског индустријалца који као велики српски добротвори ранијих времена значајан део својих прихода одваја за добробит својих радника и друштва у целини и поклања своме отачеству, интелектуалца који живот посвећује развоју науке и подмлатка не мислећи о напредовању на опортунистички начин, чиновника који поштује закон и право а не мишљење надређеног, многобројну и срећну породицу која представља стуб традиционалног друштва, и најзад власт која све ово подржава и унапређује. Које политичке снаге се залажу за такво решење? На нашој политичкој сцени, то су само Двери.


проф. др Ђорђе Чантрак: Српски покрет Двери и председнички кандидат Бошко Обрадовић су носили те трибине и то је завештање једне генерације и људи који до сада нису били на власти и који нису окаљани, па су зато највише и нападани. Зато, Бошко, Двери и Патриотски блок заслужују подршку свих грађана којима је до земље Србије и стало. Говорио бих о три ствари: 1. Не дамо Светиње! Не дамо творевине Божије, слободу, живот и природу! Гажење Устава је почело са Бриселским споразумом! Србија на Светосавском путу заувек! Ми се овде боримо за Косово и Метохију, и то ће увек бити путоказ. Издржати морамо! Боримо се и за родну груду, црницу, против Закона о експропријацији, насилног отимања, ропства које нам је намењено. Одузимају нам ваздух, земљу, воду, право на живот! Обједињено је најгоре из свих режима, силеџије и вешти лопови. Зашто не објединити најбоље из целог народа? Зашто се афталтира плодна земља и праве прљави погони? Зашто новац иде страним инвеститорима, а не домаћим, малим привредницима? Зашто се увозе производи које овде правимо? Сервирају нам се најпримитивнији нагони кроз ријалити Пинк фабрику. 2. Неуставним Бриселским споразумом је кренуло гажење Устава. То се и сада дешава са Законом о ескпропријацији, нарушавањем људских права, … Измислите законе и објашњења, али глас слободномислећег народа, је глас Бога. Управо у појединцу, који није угажен и понижен, већ слободан, достојанствен човек, по лику Божијем. Тај глас се броји, а не онај који се боји! 3. Светосавље нам је пут! Будимо Светосавци, узорни у чињењу добра Господњег, свесни свог исходишта, али и увирања и нашег краја. Ничија није до зоре горела.


Пуковник мр Драган Крсмановић: Као официр и историчар, говорићу војничким језиком. Данас је на делу оно што се некада називало тотални, а сада се зове хибридни рат. За нас је важно да знамо да се налазимо у том рату као неко ко је нападнут и ко мора да се брани. У Србији имамо једну квинслишку власт, што се може видети у односу према „Рио Тинту“ или Косову и Метохији. Да би се борили против тога, потребни су нам борци, а нико као Двери није борац за српске интересе нити има бољег борца за то од Бошка Обрадовића као председничког кандидата.

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

 

 

Инфослужба Двери