Српски Покрет Двери - Лого
Search
Ivan Kostić: Hrvatska ponižava Srbe u Hrvatskoj na svakom mestu, a Srbija ništa ne preduzima

Šta još treba da se desi da Vlada Republike Srbije nešto konkretno uradi po pitanju stalnih problema u odnosima sa Hrvatskom, a u cilju zaštite svojih sunarodnika koji su svakim danom izloženi neviđenim pritiscima u državi koja je član EU?

Prebijanje srpske omladine, veličanje ustaštva na kulturnim manifestacijama, prekrajanje i falsifikovanje istorije od strane najviših državnika Hrvatske, nepoštovanje evropskog zakonodavstva po pitanju poštovanja nacionalnih manjina, kao i nagomilani problemi proistekli iz genocida nad Srbima u Krajini devedesetih godina 20. veka, su jedan od najozbiljnijih političkih problema koje vlast u Srbiji danas mora pod hitno rešavati.


Međunarodne institucije iz Evropske unije su se pokazale apsolutno nezainteresovane da zaštite srpski narod i srpske interese u Hrvatskoj, iako  pred njihovim očima oživljava neofašizam i neonacizam u srcu Evrope.


Mnogo je otvorenih pitanja u odnosima sa Hrvatskom na koje državno rukovodstvo Srbije ne daje nikakav odgovor i rešenje , dok Hrvati u Srbiji i pored svih privilegija koje imaju, non-stop kritikuju državu Srbiju i njene institucije.


Neophodno je da Vlada Republike Srbije i Ministarstvo spoljnih poslova pod hitno naprave strategiju po pitanju odnosa sa Hrvatskom i da o tome upoznaju međunarodnu zajednicu kako bi Srbi u Hrvatskoj mogli da žive normalno i bez straha.

 


Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: