Српски Покрет Двери - Лого
Search

Олакшан процес добијања радних папира за држављане Албаније, неминовно ће довести до спуштања цене домаће радне снаге у грађевинској и пољопривредној индустрији и довести до још већег одласка наших држављана у иностранство. Да ли ћемо и у војсци и полицији такође примати раднике из Албаније?

     Већ дуже време представници Српског покрета Двери говоре да ће Вучићева идеја „малог Шенгена“ неминовно довести до смањења плата у многим гранама индустрије, кроз процес довођења јефтине радне снаге. Такође ћемо са овим непотребним интеграцијама уништити и онако слабо развијену примарну прехрамбену производњу у Србији.

Недавно је министар за рад, запошљавање, борачку и социјалну заштиту Зоран Ђорђевић у једној емисији на РТС-у најавио да ће се од 1. јануара 2020. године, електронски аплицирати у националним службама запошљавања како би радници из Албаније и Северне Македоније по хитном поступку добили радну дозволу за рад у Србији. Министар Ђорђевић то правда „атрактивношћу“ српског тржишта , чиме отвара могућност да ускоро и огроман број миграната постане предмет споразума за трајнији боравак и рад на територији Србије.

     Самим тим ће неминовно доћи до појефтињена српске радне снаге која више неће бити конкурентна по цени радницима из Северне Македоније и Албаније чија је сатница за рад нижа него у Србији. Ускоро ћемо доћи у проблем као и Грчка која је преплављена са јефтином радном снагом из Албаније, која је такође и изузетно безбедносно опасна због сарадње са терористичким организацијама из исламских држава.

Овај процес може озбиљно да угрози стабилност региона и зато је неопходно да се стручна јавност упозна са свим последицама овог споразума који је без икакве најаве и скупштинске процедуре наметнут грађанима Србије.

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: