Ivan Kostić na Međunarodnoj konvenciji Fonda jedinstva pravoslavnih naroda

Narodni poslanik Dveri Ivan Kostić govorio je na 25. Međunarodnoj konferenciji Fonda jedinstva pravoslavnih naroda na temu Nacionalna samosvest i problemi integracija, koja se od 15.-17.04 u Budimpešti održava sa blagoslovom ruskog Patrijarha Kirila.

Kostić je ukazao na to da je danas nametnuto mišljenje da niko ne može sebe da smatra evropskim narodom, ako nije član političke tvorevine koja se zove Evropska Unija.


„Na primer, mi koji dolazimo iz Srbije sa Balkana, smo nepravedno marginalizovani i poniženi, iako je na teritorije današnje Srbije rođeno 17 rimskih i vizantijskih careva, a među njima i dva epohalne ličnosti, kao što su Sveti car Konstantin i Sveti car Justinijan prvi koji se rodio na teritoriji u blizini grada Leskovca“, kazao je Kostić.


On smatra da su zbog sačuvane nacionalne svesti koja se vekovima ukorenjivala u duši srpskog čoveka, Srbi uspeli da sačuvaju svoj identitet, iako su samo u 20. veku 5 puta napadani i bombardovani od svoje „evropske hrišćanske braće“. Tako smo i pre 20 godina 1999 godine bombardovani od strane NATO sila, kako bi bili primorani da predamo deo naše teritorije, naše sveto Kosovo i Metohiju! Priča se da je samo u carskom gradu Prizrenu za vreme dinastije Nemanjića bilo 365 crkava.


Kostić je upozorio da na Kosmetu centar za međunarodni terorizam, odakle se regrutuju teroristi za terorističke akcije po Evropi, i imamo glavni centar za međunarodnu trgovinu narkoticima.


On je ukazao na to da je Rusija danas jedini svetionik i primer kako bi sve hrišćanske zemlje u svetu trebale da čuvaju svoju nacionalnu samosvest i svoje tradicionalne vrednosti.


 „U Rusiji se promoviše i subvencioniše tradicionalna porodica. U Rusiji se poštuju sloboda i pravo na očuvanje identiteta pripadnika 200 naroda koji nisu Rusi. Rusija je danas jedini zaštitnik drugih naroda koji su ugroženi od NATO pakta, međunarodnog terorizma i drugih svetskih moćnika Upravo zbog tog svedočenja istine, država Rusija je danas izložena međunarodnim sankcijama od strane SAD I EU“, zaključio je Kostić.


 

Info služba Dveri