Српски Покрет Двери - Лого
Search
Ivan Kostić: Odgovor Marku Đuriću - Mitropolit Amfilohije je u pravu jer Vučić i rečima i delima izdaje Kosovo i Metohiju

Čemu tolika ljutnja i bes gospodine Đuriću kada Vaš šef još od potpisivanja Briselskog sporazuma 2013. godine radi sve suprotno od onoga što je zvaničan stav Srpske Pravoslavne Crkve a članove svoje stranke uverava da ima otvorenu podršku najuglednije srpske institucije?

Poruka  Mitropolita Amfilohija i skoro sveg verujućeg naroda je jasna: Vaša politika je prepoznata i od naroda i od Crkve,  tako da sigurno nećete dobiti podršku za „razgraničenje“ i predaju Kosova i Metohije, bez obzira na svu kampanju, medijske spinove i laži kojima se služite proteklih šest godina.


Kada ste potpisivanjem Briselskog sporazuma 2013 g.  uspeli da amortizujete nezadovoljstvo naroda na Kosovu i Metohije, koji se i tada lično uverio da su na Brnjaku i Jarinju prave granice i da se institucije Srbije polako gase na severu Kosova, danas to tako lako ne možete izvesti.


Nedavne izjave Ministra odbrane Vulina, predsednika Odbora za Kosovo i Metohiju Drecuna, narodnog poslanika Lazanskog i mnogih drugih političara, više ne mogu da se sakriju, jer ste svi dobili naređenje od  Vašeg „lažnog mesije“ i njegovih nalogodavaca sa zapada, da u sav glas trubite, da je razgraničenje KiM  „pobeda“ Srbije i politike sadašnjih vlastodržaca.


I Vi i Vaši prijatelji iz Vlade i SNS-a koji promovišu politiku razgraničenja su dokaz da su Vam sitne privilegije i funkcije koje imate, važnije i od Istine i od svetinja SPC na Kosovu i Metohiji, a  na kraju i od 25000 Srba koji žive  južno od Ibra kojih ste spremni da se odreknete a da ni ne trepnete, zarad  još četiri godine na vlasti.


Gospodine Đuriću, iako se družite sa sveštenstvom i monaštvom SPC, nažalost niste naučili osnovnu poruku hrišćanske vere da  „niko ne može dva gospodara služiti, ili će na jednoga mrziti, a drugoga ljubiti, ili će se jednoga držati a drugoga prezirati. Ne možete služiti Bogu i Mamonu“ (Mt 6,24).


Nažalost, tragedija je u tome što ni posle svih nedela koja je vaša SNS-ovska politika uradila u proteklih šest  godina po pitanju kosovske politike, i  dalje ne postoji niko iz vladajuće koalicije da ustane i javno kaže  da je protiv ovakve pogubne  politike,  koja vodi izdaji KiM.


Zato Vaša politika  gospodine Đuriću mora doživeti propast jer nije utemeljena na istinskom služenju narodu i državnim interesima!


Nadajući se gospodine Đuriću da ćete prestati da klevećete  najuglednijeg srpskog arhijereja dr Mitropolita Amfilohija Radovića (što Vam inače nije prvi put!), samo zato što jasno i glasno iznosi zvaničan i nepromenljiv stav SPC po pitanju Kosova i Metohije, želim Vam da se otreznite od  partijskog idolopoklonstva i okrenete služenju Istini, jer nas samo ona može osloboditi.

 


Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: