Ivan Kostić: Osuđujemo korišćenje žena u političkom nasilju SNS!

Na današnjem skupštinskom zasedanju u Narodnoj skupštini, narodni poslanik Dveri Ivan Kostić postavio je poslanička pitanja aktuelnoj vlasti.

„Pitanje za predsednika Republike, predsednika Vlade i i ministra spoljnih poslova,  zašto nema reakcije države Srbije na ponašanje crnogorskih vlasti? Nova zabrana ulaska u Crnu Goru srpskom univerzitetskom prifesoru Dejanu Miroviću samo je još jedan u nizu antisrpskih poteza crnogorskih vlasti. Posle hapšenja Nebojše Medovića poništavanja Podgoričke skupštine iz 1918. godine o ujedinjenju sa Srbijom, šta je sledeće? Zašto država Srbija ćuti? Zašto nema nikakve reakcije ministra spoljnih poslova? Da li će ministarstvo spoljnih poslova do kraja istrajati u odluci da Branku Milić ne prepusti crnogorskim organima javnog reda, jer ako se vrati u Spuž, pitanje je koliko će još preživeti?“ – upitao je Kostić.


Kostić je zatim postavio pitanje za Ustavni sud.


„Kada će reagovati na inicijativu za ocenu ustavnosti i zakonitosti raspuštanja lokalnih parlamenata u Kuli, Kladovu i Doljevcu koju je podnelo 40 narodnih poslanika opozicije? Hoće li čekati da prođu ovi protivzakoniti raspisani lokalni izbori i ćutati kao u slučaju protivustavnih Briselskih sporazuma i otimanja penzija?“ – upitao je on.


Kostić se osvrnuo i na vest o navodnom napadu na aktiviskinju SNS u Lučanima i osudio svaku vrstu nasilja u politici.


„Sa žaljenjem smo pročitali vest da je napadnuta aktivistkinja SNS u Lučanima. Dveri i Savez za Srbiju osuđuju svako nasilje u politici i tražimo od policije da adekvatno reaguje i identifikuje napadača, ako su ove informacije tačne. Ne bismo voleli da je ovo izmišljena priča zarad nove medijske propagande protiv opozicije. „ – konstatovao je Kostić. 


On je apelujemo na predstavnike vlasti da smire tenziju u društvu, koja je nastala njihovim nasiljem i etiketiranjem političkih protivnika i da povuku svoje batinaške odrede koji krstare Lučanima, jer to narušava normalnu predizbornu atmosferu. Kostić je pozvao sve građane na veliki narodni protest u subotu u Beogradu ispred platoa Filozofskog fakulteta.


„Zbog svega ovoga što radite u Parlamentu, zbog sprečavanja rasprave na aktuelne teme, zbog tajnih pregovora vlasti o predaji KiM i ćutanja o progonu Srba u CG pozivam građane na veliki narodni protest i protestnu šetnju u Beogradu u subotu u 18 časova na platou ispred Filozofskog fakulteta.“ – rekao je Kostić. 


On je na kraju pozvao građane da na izborima 16. decembra u Lučanima glasaju za broj 4 Savez za Srbiju – Savez za Dragačevo – Milan Radičević i da ne popuste pred pritiscima batinaša koji misle da nasiljem i ucenama promene volju građana.


 


Info služba Dveri