Политичари из власти  у Црној Гори су још једном показали  да су спремни на све методе бруталних акције како би сачували своје политичке позиције које их штите од кривичне одговорности

Жеља легално изабраних представника градских власти у Будви на челу са председником општине Батом Царевићем да одбране изборну вољу грађана Будве,  прераста у борбу народа широм Црне Горе за очување своје слободе и Уставом загарантованих људских права.

Режим Мила Ђукановића не преза од прекомерне употребе силе која нажалост, може да доведе до проливања крви и озбиљнијих грађанских сукоба.

Свако ко се на миран и демократски начин супротстави актуелном црногорском режиму, било да су то посланици Скупштине, новинари, познати спортски радници, мирни демонстранти или свештенство на челу са Митрополитом Амфилохијем што представља једини прогон Цркве у Европи, осуђен је на хапшење и физичко малтретирање.

Прогон народа у Црној Гори се наставља појачаним интензитетом, од како су поново кренуле литије СПЦ и са чињеницом да се приближавају парламентарни избори, који су заказани за крај августа.

Позивамо све међународне институције да реагују на гушење слободе и демократије у Црној Гори и спрече евентуалне веће сукобе које могу угрозити регионалну стабилност на овим просторима.

 

Иван Костић

Потпредседник Двери

 

Извор фото: Демократе Црна Гора