Српски покрет Двери инсистира да кризни штаб за заустављање корона вируса и лекарска удружења консултују лекаре вернике који са много већим знањем и ауторитетом могу да предложе решење актуелног проблема између СПЦ и Владе Србије по питању Васкршњих богослужења

     Др Предраг Кон првенствено због својих контрадикторних ставова не само у протекла два месеца, него и у задњих 10 година нема више право никога да саветује у вези са епидемијама у Србији.

Као човек који не познаје биће и мисију Цркве он узима себи превише слободе, да једно крајње добронамерно и стручно писмо Синода СПЦ назива високим нивоом „безобразлука“. Он на то нема право, а ни надлежност.

Синод СПЦ је уз апсолутне препоруке лекара који су део СПЦ предложио мере које се примењују и поштују у скоро свим државама Европе и света, а то је физичка удаљеност између људи и активност на отвореном простору.

Верници СПЦ су се за време ове пандемије показали као најпослушнији део народа, поштујући све оно што је Влада Србије прописала. Међутим, одлуку да се забрани одлазак у Цркву на Васкрс ћемо тешко прихватити јер смо свесни да је то обичан притисак на СПЦ а нe брига за здравствену безбедност нације.

 

мр Иван Костић

Народни посланик и потпредседник Двери