Не смемо дозволити да се ови спонтани грађански протести против катастрофалног стања у нашем друштву искористе за маргинализацију суштинских националних тема од којих зависи суверенитет Србије а самим тим слобода и боља будућност за све нас.

      Без обзира што режимски медији на све начине желе да оптуже Русију и патриотски настројене политичаре и грађане да учествују у изазивању нереда на уличним демонстрацијама, власт и службе безбедности немају ни један доказ за то. Чак је и руски амбасадор морао да се огласи и да демантује те тврдње. Поставља се питање зашто власт у овоме моменту дозвољава да се ствара антируска хистерија у Србији и са чиме је то повезано? Јер – не заборавимо тај детаљ – напад на Русију долази из режимских медија.

Међу ухапшеним демонстрантима који долазе из иностранства су држављани Украјине, Киргистана, Туниса и неких земаља из западне Европе. Они су ухваћени како вуку џакове шута на коловоз, бацају контејнере на улицу и пале их! Зар тај сценарио већ нисмо доста пута гледали у „обојеним револуцијама“ широм света којима је циљ био да се дестабилизује постојећи систем националне државе и доведу на власт неолиберални политичари који су увек и свуда били верне слуге Запада? Извесно је да и поједини елементи из власти дају логистику страном фактору да ово ради, иначе би ови професионални демонстранти, увежени из иностранства за прављење немира, већ давно били ухапшени при уласку у Србију, као и сви други провокатори који изазивају инциденте са Полицијом а долазе из криминалног миљеа.

Овакви насилни протести имају за циљ да утврде овај тоталитарни режим Александра Вучића и да још више угуше грађанске слободе прописане Уставом. Сваки режиран сукоб даје право режиму да још више врши притисак на све који са правом критикују ову власт која је изгубила поверење народа, због својих сулудих потеза пре и после избора. Други циљ је да у случају смене власти странци контролишу будућу власт и онемогуће утицај политичара и већинског јавног мњења са националним опредељењем. Не смемо дозволити да ову  псеудопатриотску власт уз помоћ Запада опет замене они којима је глобализам и неолиберализам основни политички програм. Такође, не смемо дозволити да се ови спонтани грађански протести против катастрофалног стања у нашем друштву искористе за маргинализацију суштинских националних тема од којих зависи суверенитет Србије а самим тим слобода и боља будућност за све нас.

Без обзира што председник Србије покушава да за нереде на демонстрацијама осуди националну омладину која је певала песме о Косову и Метохији и сав гнев грађана усмери према свему ономе што одише здравим национализмом, то му тако лако не полази за руком. И даље се већина људи у Србији противи уласку у НАТО, а тема окупације Косова и Метохије је проблем за кога су заинтересовани скоро сви Срби широм света који неће дозволити издају и признање лажне државе Косово које власт планира.

Србији су данас потребни сви они којима је интерес Србије на првом месту. Очување Косова и Метохије у саставу Србије, заштита Срба у региону и расејању, јачање независних институција државе, истинска борба против криминала и корупције у друштву су теме за које треба да се бори свакo ко жели бољитак за Србију, без обзира на своја страначка политичка опредељења. Јединство око ових ствари мора да постоји, и међу демонстрантима и међу опозиционим политичарима. Циљ свима нама треба да буде да срушимо ову власт, али не да би дошли нови глобалисти и да би сви српски национални и државни интереси поново били скрајнути. Садашње лажне патриоте на власти не треба мењати са онима који се гаде свега што је српско и национално већ са правим патриотама без обзира на страначка и идеолошка усмерења. 

 

Иван Костић

Потпредседник Двери