Српски Покрет Двери - Лого
Search
Ivan Kostić: Srbi iz Metohije nemaju poverenja u Vučića i Vladu Srbije

Narodni poslanik Ivan Kostić je posetio Kosovo i Metohiju i upoznao se sa teškim položajem preostalih Srba koji su ostali da žive u Orahovcu, Velikoj Hoči i Prizrenu o čemu je govorio danas na KZN u Narodnoj skupštini.

„Srbi iz Metohije ne podržavaju politiku Aleksandra Vučića po pitanju Kosova i Metohije, jer su se uverili da ih je srpsko rukovodstvo prepustilo na milost i nemilost albanskim teroristima.“ -rekao je Kostić.


On je takođe podsetio da od 2005. godine nijedan predsednik ili premijer nije obišao te ljude i dao im podršku za život u izuzetno teškim uslovima i da se Srbe iz Metohije srpski političari konstantno lažu.


„Sve ovo i jeste u skladu sa politikom predsednika Vučića i njegovom idejom razgraničenja, da sve Srbe južno od reke Ibra pusti u ruke Albancima. Srbi iz Orahovca su u posebno teškom stanju, jer njih 250 živi u okruženju 20.000 Albanaca, koji ih non stop provociraju i maltretiraju.“- upozorava Kostić.


On je obavestio javnost sa je pre dva dana uhapšen mladić iz Orahovca, samo zato što je bratio svog brata od albanske omladine, koja je krenula na njih metalnim šipkama, a da RTS nije o tome obavestio građane.


„Za medije u Srbiji vesti o dešavanjima KiM očigledno nisu bitne, a pažnju nisu posvetili ni činjenici da Vučić nije dobio podršku od Putina za svoju politiku razgraničenja. Izgleda je našim medijima bitnije da puštaju rijalitije u kojima učesnici pričaju nepristojne viceve o pokojnoj Milici Rakić ili da kao Informer, snimaju nepoznate automobile u brzoj vožnji i pišu da se u njima vozi Boško Obradović, iako on ima automobil ne samo druge marke već i druge boje od onog na snimku. To je slika medija u Srbiji“ – rekao je Kostić.Informativna služba DveriБудите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: