Ivan Kostić: Srbija i Crna Gora moraju imati zajedničku budućnost

Srbija i Crna Gora moraju imati zajedničku budućnost koja će se temeljiti na onim vrednostima koje nas vekovima spajaju i pored trenutnih različitih shvatanja po pitanju krupnih političkih tema kao što su NATO integracije i pitanje statusa Kosova i Metohije

Narodni poslanik Dveri Ivan Kostić je bio u delegaciji Skupštine Srbije kao član grupe prijateljstva sa Crnom Gorom u zvaničnoj poseti crnogorskom parlamentu.


Kostić je na sastanku sa crnogorskim parlamentarcima koji su članovi grupe prijateljstva sa Srbijom, naglasio da je obaveza svih članova grupe prijateljstva da svojim izjavama doprinose razvoju bratskih odnosa među državljanima Srbije i Crne Gore, a nikako da podstiču podele kojima će se radovati naši neprijatelji.


„U susret nam dolaze dva važna datuma koja ne smeju biti povod za međusobne deobe. To je proslava 100 godina od Podgoričke skupštine i obeležavanje 100 godina od tzv. Božićnog ustanka, čije održavanje pojedini ljudi iz vlasti žele da iskoriste da predstave Srbe kao okupatore Crne Gore, što može biti povod za nove bratske podele.“- istkao je on.


Kostić je apelovao na poslanike Skupštine Crne Gore da budu mudri povodom donošenja Zakona o verskim zajednicama i da ne nanose štetu jedinoj legalnoj Pravoslavnoj Crkvi, jer se dobro zna koliki ugled Mitropolija crnogorsko primorska ima među narodom  i koliko je bila važna uloga Mitropolita iz loze Petrovića u formiranju države Crne Gore.


Sastanku su prisustvovali i predstavnici crnogorske opozicije gospodin Andrija Mandić i Milan Knežević koji su izneli svoj stav o teškom položaju srspkog naroda u Crnoj Gori, kao i o političkom progonu srpkih političara, koji i dalje traje.


 

Informativna služba Dveri