Српски Покрет Двери - Лого
Search
Ivan Kostić: Treba nam patriotizam i sloga, a ne podele na četnike i partizane

Poslanik Dveri postavio pitanja o grobu Draže Mihajlovića, o restituciji i o izjednačavanju oba antifašistička pokreta te pozvao građane da učestvuju u šetnji Besmrtnog puka 9. maja.

Narodni poslanik Ivan Kostić, čestitao je građanima Srbije Dan pobede nad fašizmom, 9. maj, i pozvao ih da se priključe u šetnji Besmrtnog puka koja počinje sutra u 17 časova od Spomen-parka Oslobodiocima Beograda.


On je iskoristio ovaj povod da ministrima postavi nekoliko pitanja koja se odnose na otkrivanje istine o zločinima u Drugom svetskom ratu i zločinima komunističke vlasti nakon ovog rata. Kostić je postavio pitanje kada će pripadnici oba antifašistička pokreta biti stvarno izjednačeni, i kada će biti otkriveno gde je sahranjen general Draža Mihajlović kako bi se njegovo grobno mesto obeležilo uz najviše državne počasti.


Njega je takođe zanimalo kada će biti otkrivene sve masovne grobnice žrtava komunističkog terora posle završetka Drugog svetskog rata i sve žrtve dostojno sahranjene te kada će biti vraćena sva oteta imovina svim privatnim licima u Srbiji od strane komunističke vlasti?


Poslanik Dveri je pitao i kada će biti pokrenuto otvaranje groba Josipa Broza Tita u Kući Cveća i zašto država Srbija i dalje slavi čoveka bez identiteta i ubicu mnogih pravih srpskih komunista.


Kostić je napomenuo da ova pitanja postavlja, ne da bi potpirivao podele u srpskom narodu, već sasvim suprotno. „Dveri kao cilj političkog delovanja imaju nacionalno pomirenje, a za to je neophodno da se sazna istina, a ne da se uvek glorifikuje jedna strana, a druga da se satanizuje. Nama treba novi patriotizam i nama treba sloga za vremena koja dolaze.“ – rekao je Kostić.


On se takođe osvrnuo na uvrede ministra Vulina upućene Dverima i tražio od ministra državne uprave i lokalne samouprave da dostavi informaciju da li je ovo ministarstvo, prilikom upisa Srpskog pokreta Dveri u registar političkih stranaka, našlo bilo kakve Ustavom i Zakonima Republike Srbije zabranjene ideje, stavove ili zalaganja, prilikom analize Programa i Statuta Srpskog pokreta Dveri.


 

Informativna služba DveriБудите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: